Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει – Στη Δεξιά δεν χωρά ακροδεξιά

08.05.2022 | 20:03 Eνσωμάτωση

Με κύριο άξονα τα εθνικά θέματα, τον ενεργειακό πόλεμο αλλά και με σαφείς αιχμές για τον ρόλο της Γερμανίας ο Αντώνης Σαμαράς τοποθετήθηκε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, διατυπώνοντας σοβαρές αντιρρήσεις για τη στρατηγική διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας.

«H ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει “Ποτάμι”. Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει! Και στη Δεξιά δεν χωράει η ακροδεξιά. Δεν μπορούμε να ξαναπεράσουμε όσα ζήσαμε με το ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν πια η επανάληψη της τραγωδίας ως φάρσα… Της τραγωδίας ως φάρσα! Όπως έλεγε και ο Μαρξ,για να με καταλάβει καλύτερα ο κ. Τσίπρας…», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον εμπιστεύεται πλέον κανείς. Έχει κοροϊδέψει τους πάντες για τα πάντα και τον έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. Και αν δεν μας πιστεύει μπορεί να ρωτήσει τον κ. Σαμαρά…», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «λόμπι του κατευναυσμού» που επιδιώκει τη συνθηκολόγηση με την Τουρκία.

«Δηλαδή ο Ελληνισμός να υποστεί νέο εθνικό ακρωτηριασμό! Τις “Πρέσπες του Αιγαίου”! Αυτό, η παράταξή μας και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, δεν θα το επιτρέψει!», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο κύριος Σαμαράς επέκρινε σκληρά τον εναγκαλισμό του Βερολίνου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ υποστήριξε πως το δόγμα Ερντογάν περί Γαλάζιας Πατρίδας στην ουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Μόσχας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/05/2022