Οικονομία

Διά ζώσης φέτος το ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum

06.05.2022 | 13:40 Eνσωμάτωση

Για 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum, με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 800 συμμετέχοντες. Στη διάρκεια του forum συζητήθηκαν τα σημαντικότερα τρέχοντα ζητήματα της αγοράς, όπως οι επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο και τη ναυτιλία λόγω των πρόσφατων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, οι κυρώσεις και οι επιπτώσεις τους στο εμπόριο και τη ναυτιλία, η τεχνολογία, οι τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στους κανονισμούς που διέπουν τη ναυτιλία, και το green shipping και η χρηματοδότηση.

Για 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum, δια ζώσης, μετά από τη διετή απουσία λόγω της πανδημίας.

Υψηλές παρουσίες & ανώτατοι εκπρόσωποι της διεθνούς ναυτιλίας στο συνέδριο

Το συνέδριο τίμησαν με ομιλία τους ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανώτατοι εκπρόσωποι από την διεθνή ναυτιλία όπως, τον ΙΜΟ, την European Commission, την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ένωση Εφοπλιστών, το International Chamber of Shipping, ξένοι τραπεζίτες και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, και τα πιο ηχηρά ονόματα από τον εφοπλιστικό χώρο της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύτηκε ο κ. Συμεών Παληός, διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ. της Diana Shipping, για την εξαιρετική του συμβολή στη ναυτιλία της Ελλάδος. Τη βράβευση έκανε ο Capt. Παναγιώτης Τσάκος, ιδρυτής και πρόεδρος της Tsakos Group.

Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Nasdaq και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης NYSE, ενώ κορυφαίος χορηγός ήταν η Tsakos Energy Navigation.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/05/2022