Χωρίς κατηγορία

Γηροκομείο στα Χανιά: Εξοργιστική αποκάλυψη – Άλλαξε όνομα και συνεχίζει τη λειτουργία του

06.05.2022 | 13:18 Eνσωμάτωση

Μια εξοργιστική και σοκαριστική αποκάλυψη έκανε η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη σε σχέση με το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά.

Το ίδρυμα φαίνεται πως συνεχίζει να λειτουργεί παρά τους 30 θανάτους ηλικιωμένων με άλλο όνομα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται να ήρθε μετά από εξουσιοδότηση των προφυλακισμένων ιδιοκτητριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικηγόρος ρίχνει τα «βέλη» της στις Αρχές, καταγγέλλοντάς τις για αδράνεια.

Η ανάρτηση της δικηγόρου

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ για άλλη μια φορά για τα Χανιά!! Σε “Ευ ζην Care” μετονομάστηκε ο διακριτικός τίτλος της “Αγίας Σκεπής” την 28/4/22, δυνάμει τροποποίησης του καταστατικού της στην οποία προέβησαν οι συνέταιροι και διαχειριστές μέσα από τη Φυλακή! Με νέο όνομα, κουνάει για 2η φορά κοροϊδευτικά το δάχτυλο στις οικογένειες των παθόντων αλλά και την Ελληνική Δικαιοσύνη η υπεύθυνη της εν λόγω δομής, που εξακολουθεί να τη λειτουργεί μέσα από τη Φυλακή (!!!) δυνάμει πληρεξουσίου, και το χέρι αυτό με τις προκλητικές παραλείψεις τους στηρίζουν η Αντιπεριφέρεια Χανίων και το αρμόδιο Υπουργείο, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δηλαδή οι εποπτεύουσες αρχές.

Τα χαιρετίσματά μας αγαπητές αρχές, που εν μια νυκτί πανεύκολα κλείνετε το ψιλικατζίδικο του κάθε κακομοίρη για τυπικές παραβάσεις, αλλά τώρα…. Ουδέν! Με τις ευλογίες σας ανενόχλητη συνεχίζει η εν λόγω «επιχειρηματικότητα». Για κάθε εχέφρονα, τούτα μοιάζουν με σενάριο ταινίας, από χώρα τριτοκοσμική. Ντροπή για λογαριασμό σας!».

Τι απαντάει ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης

Ερωτηθείς για το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Καλογερής, απάντησε σε τοπικό μέσο πως δεν είναι ενήμερος και πώς δεν γνωρίζει αν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα έπρεπε να ενημερωθούν για τη διαδικασία της αλλαγής ονόματος, επαναλαμβάνοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και πως αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γηροκομείο λειτουργεί με 25-26 ηλικιωμένους τρόφιμους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση για 12 δημόσιους υπαλλήλους, εκ των οποίων 9 είναι ακόμα ενεργοί.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν σε 30 περιπτώσεις θανάτων και σε 8 απόπειρες θανάτωσης, όμως από την Ασφάλεια Χανίων εκτιμάται ότι οι προκληθέντες θάνατοι από τα φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι περισσότεροι, ωστόσο, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και χρονικών περιορισμών, δεν κατέστη εφικτή η περαιτέρω διερεύνηση της φρικτής αυτής υπόθεσης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/05/2022