Οικονομία

Ιστορίες τρέλας και απόγνωσης πολιτών που παίρνουν λογαριασμούς ρεύματος

05.05.2022 | 20:00 Eνσωμάτωση

Η αφόρητη πίεση που έχουν σωρεύσει χιλιάδες νοικοκυριά ανάγκασε την κυβέρνηση να κινηθεί εδώ και τώρα χωρίς να μπορεί να περιμένει μια ενιαία ευρωπαϊκή λύση.

Λογαριασμοί που ζαλίζουν

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται στη δίνη την ενεργειακής κρίσης. Η Ελένη Μυλωνά νοικοκυρά στέκεται στην ουρά για ένα διακανονισμό.

Έχει στα χέρια της λογαριασμό των 1.000€. Μοναδικό εισόδημα η σύνταξη της.

Στη Θεσσαλονίκη ο κύριος Βαλαβανίδης έχει κρεοπωλείο-τελευταίος μηνιαίος λογαριασμός 1.150€.

Όπως λέει στη κάμερα του MEGA ποντάρει πια στα μέτρα της κυβέρνησης για να βγει η θηλιά από τον λαιμό του.

Άλλος ένας επιχειρηματίας βλέπει τα έξοδα να έχουν εκτιναχθεί.

Ο Μάκης, ιδιοκτήτης επιχείρησης βλέπει τα έξοδα του να αυξάνονται συνεχώς. Οι λογαριασμοί που φθάνουν στην επιχείρηση του ζαλίζουν.

«Εμείς ζούμε ακόμα σε περίοδο πανδημίας, γιατί οι αυξήσεις που ζούμε σε όλα στον χώρο της εστίασης είναι πάρα πολλές, κάθε μέρα καλούμαστε να αλλάζουμε τις τιμές προς τα πάνω και να κάνουμε αναπροσαρμογές κάτι που δεν είναι εφικτό» δηλώνει ο ίδιος.

Το ίδιο συμβαίνει και στον Κωνσταντίνο Πανταζόνας ιδιοκτήτη καταστήματος ένδυσης που βλέπει πλέον τριπλάσιους λογαριασμούς.

«Έχουν αυξηθεί τα πάντα, καλούμαστε να διαχειριστούμε υπέρογκες αυξήσεις. Πριν το Πάσχα πληρώναμε 400 ευρώ το μήνα στο ρεύμα τώρα μας ήρθε 1200, μια τεράστια αύξηση, απασχολούμε σε κάθε κατάστημα 4 με 7 υπαλλήλους που έχουν οικογένειες και το ρεύμα είναι σε πρώτη ανάγκη. Το Πάσχα ήταν μειωμένη η αγοραστική κίνηση γιατί οι καταναλωτές βάλανε προτεραιότητα τα αγαθά πρώτης ανάγκης και μετά τα ρούχα» αναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις περιμένουν τους λογαριασμούς να ξεφουσκώσουν από τον επόμενο μετά και τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/05/2022