Πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ: Στην τελική ευθεία οι διεργασίες για το όνομα του κινήματος

05.05.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Εσωτερικό δημοψήφισμα οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αλλάξει την ονομασία του, με όλα τα σενάρια να συμπεριλαμβάνουν την αναφορά στο ΠΑΣΟΚ.

Την Κυριακή 8 Μαΐου τα μέλη του ΚΙΝΑΛ σε ένα άτυπο εσωκομματικό δημοψήφισμα θα επισφραγίσουν την επιστροφή του κόμματος στο όνομα «ΠΑΣΟΚ» και στα ιστορικά του σύμβολα.

Οι 270.000 φίλοι και μέλη που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας βάζουν ψηλά τον πήχη της συμμετοχής για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Δυο εβδομάδες πριν το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη εκτιμούν ως θετικό προμήνυμα για τη συμμετοχή στις κομματικές κάλπες το γεγονός ότι οι υποψήφιοι σύνεδροι ξεπερνούν τις 6.000 και για τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις πλησίασαν τις 4.000.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα διεξαχθεί στις 20 με 22 Μαΐου και ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της μεταβατικής φάσης του κόμματος υπό τον νέο του αρχηγό με τις θέσεις και το εκλογικό πρόγραμμα που θα εγκριθεί, να αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει εθνικών εκλογών και απλής αναλογικής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/05/2022