Ελλάδα

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Ερευνούμε την κεταμίνη – Στο μέλλον το αίτημα αποφυλάκισης

04.05.2022 | 17:09 Eνσωμάτωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος 33χρονης, σημείωσε πως η έρευνα για την κεταμίνη συνεχίζεται.
«Συνεχίζουμε την έρευνα, εστιάζουμε στη φαρμακευτική ουσία που αποτέλεσε την ουσία θανάτου με τα μέχρι τώρα δεδομένα».

Όπως λέει ο δικηγόρος της 33χρονης: «έχουμε σκοπό να διασαφηνίσουμε αν πρόκειται για φαρμακευτική ή όχι κεταμίνη. Ήδη μαθαίνουμε ότι πρόκειται για ανεύρεση φαρμακευτικής, δηλαδή νοσοκομειακής κεταμίνης, πράγμα που αν είναι ακριβές έχει κάποιες προεκτάσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η νοσοκομειακή κεταμίνη είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους, συνταγογραφείται και κάθε χορήγησή της καταγράφεται σε αρχείο.

Ο ίδιος τονίζει ότι θα αναζητηθεί, στην περίπτωση που είναι «καθαρή» κεταμίνη, από ποια φαρμακαποθήκη νοσοκομείου έχει βγει και γιατί δεν έχει χρεωθεί.

«Αν υπάρχει έλλειμα σε κεταμίνη και δεν έχει αναφερθεί έναν μήνα τώρα, δημιουργούνται ερωτηματικά που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης».

Ο κ. Παπαδόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε δοθεί εσκεμμένα από τους γιατρούς η φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη.

«Προχωρούμε στα τυφλά, αναλύουμε τα ζητήματα και βλέπουμε πού θα μας βγάλει. Το ιατρικό λάθος είναι ένα από τα ενδεχόμενα που ερευνώνται από την αρχή της υπόθεσης».

Υπάρχουν τα κλειδιά του σπιτιού του ζεύγους

Σχετικά με το μυστήριο γύρω από τα κλειδιά του σπιτιού του ζεύγους Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι αυτά υπάρχουν και μένει η συνεννόηση των συνηγόρων των εμπλεκόμενων πλευρών για να παραδοθούν.

«Υπάρχουν τα κλείδα. Θα πρέπει να παραδοθούν και να λήξει με ένα κοινό έγγραφο η μίσθωση. Υπάρχει η εκκρεμότητα της απομάκρυνσης αντικειμένων. Είναι θέμα τεχνικών συνεννοήσεων που πρέπει να γίνει μεταξύ των δικηγόρων όλων των πλευρών».

Αχαρτογράφητα νερά ο θάνατος της Ίριδας

Αναφερόμενος στον θάνατο της Ίριδας, ο συνήγορος της 33χρονης μίλησε για αχαρτογράφητα νερά και ένα στατιστικό παράδοξο.

«Προχωρούμε σε αχαρτογράφητα νερά, δεν ξέρουμε αν η βάση που ξεκινάμε είναι ακριβής».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι ιατροδικαστές που είχαν φυσική παρουσία στην υπόθεση και εξέτασαν τη σορό του κοριτσιού, δεν έχουν την άποψη της εγκληματικής ενέργειας.

«Αυτή η άποψη διατυπώνεται από άλλους που δεν είχαν φυσικέ επαφή ούτε εξέτασαν τη σορό. Δεν βρίσκεται κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό που να χρησιμοποιηθεί εις βάρος της κατηγορουμένης».

Στο μέλλον το αίτημα αποφυλάκισης

Σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης, ο δικηγόρος της λέει ότι αυτό θα έρθει μελλοντικά.

«Δεν έχουμε χρονικό ορίζοντα για το αίτημα. Δε θα γίνει μόνο για γίνει. Μας ενδιαφέρουν η ποιότητα και τα στοιχεία του φακέλου που θα συνοδεύουν τη συγκεκριμένη αίτηση».

Η 33χρονη παραμένει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ δεν έχει καμία επικοινωνία με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/05/2022