Ελλάδα

Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις & πορείες σε όλη τη χώρα

01.05.2022 | 12:54 Eνσωμάτωση

Σε εξέλιξη είναι οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιούνται τρεις συγκεντρώσεις, οι οποίες καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος.

Με απεργία και συγκεντρώσεις συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα, Κυριακή 1η Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η αργία έχει μεταφερθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ κάλεσε σήμερα σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ) την Κυριακή, 1η του Μάη 2022, ώρα 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση στις 11πμ στην πλ. Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ κάλεσε σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Σύνταγμα.

Στην Αθήνα στις 11πμ στα Προπύλαια κάλεσαν σε συγκέντρωση πρωτοβάθμια σωματεία και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ στις 10.30πμ έξω από το υπουργείο Εργασίας, κάλεσε σε συγκέντρωση ο συντονισμός εργατικής αντίστασης.

Στον Πειραιά οι ναυτεργατικές οργανώσεις κάλεσαν μαζικά στην απεργία της 1ης Μάη και τις απεργιακές συγκεντρώσει στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στο Πασαλιμάνι, στις 11 π.μ..

Ανάλογα καλέσματα υπάρχουν τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε πολλές πόλεις της χώρας, με αποφάσεις εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2022