Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην πόλη Λβιβ βρέθηκε η Αντζελίνα Τζολί

01.05.2022 | 13:17 Eνσωμάτωση

Στην πόλη Λβιβ πήγε η Αντζελίνα Τζολί για να συμπαρασταθεί στους Ουκρανούς πρόσφυγες, βρέθηκε όμως και εκείνη εν μέσω συναγερμού να οδηγείται σε καταφύγιο. Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έδωσε το παρόν στο καθιερωμένο δείπνο των ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον και χαιρέτισε το θάρρος των Αμερικανών δημοσιογράφων που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Αντζελίνα Τζολί περπατά με γοργό βήμα μαζί με την πολυάριθμη συνοδείας της ενώ ακούγονται σειρήνες. Κατευθύνεται προς ένα καταφύγιο.

Ουκρανοί και ενώ η ίδια προσπαθεί να φτάσει ένα πιο ασφαλές σημείο προσπαθούν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί της και την ρωτούν αν φοβάται.

Η δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε στην πόλη Λβίβ και συνομίλησε με τραυματισμένα παιδιά σε νοσοκομείο από την περιφέρεια του Ντονέτσκ, καθώς και παιδιά σε τοπικό ορφανοτροφείο.

Την προσοχή της τράβηξε ένα κατάξανθο κοριτσάκι.

Συνάντησε εθελοντές που παρέχουν ιατρική και ψυχολογική βοήθεια στους Ουκρανούς εκτοπισμένους.

«Φαντάζομαι και μόνο που υπάρχει ένας χώρος όπου κάποιος δείχνει ενδιαφέρον είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί, ενώ χαμογελώντας έδινε αυτόγραφα σε όσους το ζητούσαν.

Η Τζολί είναι ειδική απεσταλμένη για την Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών ωστόσο δεν έχουν δοθεί πολλές πληροφοίρες και λεπτομέρειες για το ταξίδι της στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ στον Λευκό Οίκο και στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου της ένωσης ανταποκριτών ο Τζο Μπάιντεν επαίνεσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Έχουμε δει το θάρρος των Ουκρανών και το θάρρος των Αμερικανών δημοσιογράφων σε αυτή την αίθουσα αλλά και των συναδέλφων σας σε όλο τον κόσμο που ρισκάρουν την ζωή τους», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ξεκίνησε όμως την ομιλία του, όπως συνηθίζεται σε αυτή την εκδήλωση με ένα χιουμοριστικό σχόλιο για την δημοτικότητα του.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την παρουσία μου εδώ σήμερα το βράδυ, με τη μόνη ομάδα Αμερικανών που έχουν χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής από τα δικά μου», συνέχισε ο Μπάιντεν.

Η εκδήλωση επέστρεψε μετά από 2 χρόνια φιλοξενώντας σχόλια του κωμικού Τρέβορ Νόα ενώ το παρόν έδωσαν δημοσιογράφοι, διευθυντικά στελέχη των μέσων ενημέρωσης και πρόσωπα του Χόλιγουντ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2022