Υγεία

«Όλα για τη Ζωή μας»: Η «ισότητα» των φύλων και στην άσκηση

01.05.2022 | 09:32 Eνσωμάτωση

Ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Manager, Μάριος Τάτσης μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, για τις διαφορές των γυναικών από τους άνδρες όσον αφορά στην άσκηση

Οι ειδικοί  υποστηρίζουν πως υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά στην άσκηση το σώμα της γυναίκας συγκριτικά με το σώμα του άνδρα.

«Η αλήθεια είναι ότι η γυμναστική έχει γίνει unisex. Αν μιλήσουμε για την κατηγορία της δύναμης εκεί θα δούμε ότι οι περισσότεροι άνδρες το προτιμούν, όπως για παράδειγμα το crossfit. Το κομμάτι της αντοχής επιλέγεται και από τα δύο φύλα και τώρα τελευταία έχει προστεθεί ένα νέο είδος γυμναστικής το mobility, που έχει να κάνει με το εύρος κίνησης, με λάστιχα και αντιστάσεις, το οποίο επιλέγεται και από τα δύο φύλα», ανέφερε αρχικά ο κ. Τάτσης.

«Οι άνδρες δεν το προτιμούν γιατί ίσως το θεωρούν βαρετό, ωστόσο βοηθά πολύ σε κάποιον που επιζητά την μυική ενδυνάμωση», πρόσθεσε.

Τα οφέλη της άσκησης και τα «θέλω»

«Τα στερεότυπα στην άσκηση έχουν σχέση με τα εμφανισιακά κριτήρια. Οι άνδρες κοιτούν περισσότερο το πάνω μέρος του σώματος και οι γυναίκες το κάτω μέρος, με ασκήσεις για τους γλουτούς και τα πόδια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τάτσης.

«Πρέπει και τα δύο φύλα να βγουν από τα κουτάκια τους για να δημιουργήσουν ένα product mix, δηλαδή, να βγει η γυναίκα από το comfort zone της και να μην κάνει μόνο ασκήσεις για τους γλουτούς, και αντίστοιχα οι άνδρες να μην γυμνάζουν μόνο το πάνω μέρος, την πλάτη και τους κοιλιακούς», κατέληξε μιλώντας στο «Όλα για τη Ζωή μας» και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Videos & Απoσπάσματα από Όλα για τη Ζωή μας - 01/05/2022