Ελλάδα

Τα πέντε συμβόλαια θανάτου που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

30.04.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εντοπίζουν ήδη ομοιότητες ανάμεσα στην εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου και σε εκείνες του Βασίλη Στεφανάκου, του Μανωλη Καραγιάννη, του Δημήτρη Μάλαμα και του συναδέλφου μας Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο στόχαστρο των αξιωματικών της Ασφάλειας έχουν μπει οι ομοιότητες του τρόπου δράσης των εκτελεστών της μαφιόζικης δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου με τέσσερα συμβόλαια θανάτου.

Δολοφονία Στεφανάκου – Ιανουάριος 2018

Η αρχή γίνεται με την δολοφονία του αρχινονού Βασίλη Στεφανάκου έξω από την επιχείρησή του στο Χαϊδάρι. Οι δράστες πυροβολούν 22 φορές και εξαφανίζονται με μοτοσυκλέτα.

Δολοφονία Καραγιάννη – 27 Ιουνίου 2018

Στις 27 Ιουνίου 2018, ο 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης ή «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας», δολοφονήθηκε με καλάσνικοφ στο Παλαιό Φάληρο. Οι δράστες χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα και βαρύ οπλισμό.

Δολοφονία Μάλαμα – Οκτώβριος 2019

Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο σκοτώνεται και ο Δημήτρης Μάλαμας επί της λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι. Οι εκτελεστές επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ.

Δολοφονία Καραϊβάζ – Απρίλιος 2021

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβαζ δολοφονείται έξω από το σπίτι του τον Απρίλιο του 2021. Οι δράστες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα, ενώ πυροβολούν τουλάχιστον 17 φορές.

Σε όλες τις περιπτώσεις σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.

Υπήρξε επιχειρησιακός σχεδιασμός από τους δράστες, στενή παρακολούθηση των θυμάτων χρησιμοποιήθηκε μεγάλη δύναμη πυρός και χρησιμοποιήθηκαν δίκυκλα για τις επιθέσεις. Επίσης παρά τα στοιχεία που βρέθηκαν στον χώρο των δολοφονικών επιθέσεων δεν υπήρξε κανένα στοιχείο για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής μαφίας δεν αποκλείεται να εκτελούν αλλοδαποί, οι οποίοι στην συνέχεια διαφεύγουν από την χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/04/2022