Ελλάδα

Επεισόδια στο ΑΠΘ επειδή χτίζεται βιβλιοθήκη – «Προσχηματική κίνηση για να εδραιωθεί η αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ» καταγγέλουν φοιτητές

30.04.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς έρχονται καθημερινά φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στην ανέγερση βιβλιοθήκης σε χώρο του ιδρύματος που παρέμενε επί 34 χρόνια κατειλημμένος. Οι διαδηλωτές μιλούν για αστυνομοκρατία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δηλώνει, ωστόσο, ότι η ΕΛΑΣ βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή του έργου.

Μεγάλη Τρίτη. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μέλη φοιτητικών συλλόγων που αντιδρούν στην ανέγερση βιβλιοθήκης σε χώρο εντός του Πανεπιστημίου που τελούσε μέχρι πρότινος υπό κατάληψη. συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε προσαγωγή.

Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες σε χώρο του πανεπιστήμιου για να φτιαχτεί νέα βιβλιοθήκη.

Καθημερινά διαδηλωτές και αστυνομικού έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο.

-Βλάκα βλάκα
– Άμα έρθω εκεί θα τρέχεις
– 40 χρονών κεφτές
– Μέχρι κάτω στην παραλία θα τρέχετε, μέχρι κάτω

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζονται οι εργασίες στον πρώην «Στέκι του Βιολογικού»  πάντα με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και με διαμαρτυρία φοιτητικών συλλογών.

«Νομίζω ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τις υλοποιήσεις των συλλογικών αποφάσεων αλλά πάντα σε μία συνεννόηση με όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας» δηλώνει ο καθηγητής, Γρηγόρης Ζαροτιάδης.

«Με πρόσχημα την εγκατάσταση της νέας βιβλιοθήκης στήνεται ένα σκηνικό μέσα στις σχολές μας με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα σε αυτές» λέει χαρακτηριστικά φοιτητής.

«Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σήμερα τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του ΑΠΘ, για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στη σχολή θετικών επιστημών. Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του @yptpgr την οποία ήδη κάνουμε πράξη» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το «Στέκι του Βιολογικού» που θα ανεγερθεί η νέα βιβλιοθήκη ήταν χώρος κατειλημμένος επί 34 χρόνια και αποδεσμεύθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 κάτω από άκρα μυστικότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/04/2022