Ελλάδα

«Μιλούν» οι ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας

30.04.2022 | 20:11 Eνσωμάτωση

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας μιλούν και πλέον θα αποτελέσουν όχι μόνο ένδειξη της ψυχολογικής κατάστασης του παιδιού, αλλά και κομμάτι της δικογραφίας. Η ανακρίτρια έδωσε εντολή να γίνει πραγματογνωμοσύνη για τις ζωγραφιές και να συμπεριληφθεί στον φάκελο. Η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει από παιδοψυχολόγο, που θα δώσει εξηγήσεις για το κάθε τι που έχει ζωγραφίσει η 9χρονη, με στόχο να αποκρυπτογραφήσει τι συνέβαινε στο μυαλό του παιδιού.

Μία ζωγραφιά, χίλιες λέξεις…

Με λίγες λέξεις και μια ζωγραφιά, λίγες μέρες μετά το θάνατο της μόλις 6 μηνών αδελφής της, η Τζωρτζίνα συγκλονίζει.

Είναι μια από τις ζωγραφιές της 9χρονης τις οποίες θα κληθεί να αποκωδικοποιήσει πραγματογνώμονας παιδοψυχολόγος με εντολή της 18ης τακτικής ανακρίτριας. Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε μιλήσει γι αυτή τη ζωγραφιά του παιδιού της στην Αγγελική Νικολούλη.

«Η μαμά μου κάνει ένα α…και πέφτει κάτω»

Η 9χρονη έχει χάσει τις δυο μικρότερες αδελφές της, τη Μαλένα και την Ίριδα όμως στη ζωγραφιά της βάζει κι ένα τρίτο πρόσωπο ως αγγελούδι δίπλα τους. Το σχέδιο αυτό δεν περνά απαρατήρητο ούτε από τον πατέρα της Τζωρτζίνας, Μάνο Δασκαλάκη.

«Ανατρίχιασα όταν την είχα δει αυτή τη ζωγραφιά, τη ρώτησα τι είναι το τρίτο δεν είπε» είχε δηλώσει ο Μάνος Δασκαλάκης.

Το μαύρο είναι για το παιδί που βασανίστηκε επί μήνες πριν πεθάνει, το χρώμα που χρησιμοποιεί συχνά στα σχέδιά του. Μια μαυροντυμένη μητέρα στο κέντρο κρατά τα 3 παιδιά της που έχουν ελάχιστα χρώματα.

Ένα σπίτι με μαύρη σκεπή χωρίς πόρτα και με πολλά παράθυρα είναι άλλο ένα σχέδιο του παιδιού που μπορεί να συμπληρώσει το παζλ της σκοτεινής υπόθεσης.

Το πράσινο φύλλωμα του δέντρου που έβλεπε ζωγραφισμένο στον τοίχο του παιδικού σταθμού δίπλα στο σπίτι της αντικαθίσταται από μια καφέ αιχμηρή γραμμή στη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας που γράφει ”για εσάς ”.

«Το σχήμα κρεμάλας και το “για εσάς” θέλει να επιστήσει την προσοχή σε αυτό που συμβαίνει μέσα στο σπίτι» επισήμανε η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή.

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας αναμένεται να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες στους ειδικούς για το τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες στο σπίτι όπου έζησαν τα 3 αγγελούδια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/04/2022