Ελλάδα

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις στο απόλυτο «θρίλερ» – Καταθέσεις «φωτιά» και στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

20.04.2022 | 16:30 Eνσωμάτωση

Οι καταθέσεις των γιατρών είναι αποκαλυπτικές. Οι έρευνες των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που τρέχουν τη μεγάλη έρευνα συνεχίζονται παρά τις δυσκολίες και οι μαρτυρίες ατόμων που έζησαν τα δραματικά γεγονότα με τους θανάτους των 3 παιδιών από την Πάτρα, προκαλούν αίσθηση, με ορισμένες να δημιουργούν όπως φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κατηγορούμενη…

Με την ίδια να συμπληρώνει πριν από λίγες ώρες 15 μέρες στη φυλακή, η μητέρα και η αδερφή της, που τη στηρίζουν από την πρώτη στιγμή πήραν την απόφαση να πουλήσουν ένα ακίνητο στην Πάτρα, με την ελπίδα να συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στα 30.000€ που θα αξιοποιηθεί για να καλυφθούν τα έξοδα που προέκυψαν για την υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

Τα λόγια της μητέρας της, στην εφημερίδα Πελοπόννησος, είναι χαρακτηριστικά: «Τα ντουβάρια δεν έχουν αξία μπροστά στο παιδί μου».

H 33χρονη παρακολουθεί σταθερά από το κελί της, όλες τις εκπομπές που καθημερινά αναφέρονται στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται βρίσκεται σε επικοινωνία με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν κι όπως φαίνεται δεν δείχνει σε πολλές περιπτώσεις διάθεση συνεργασίας με τις Αρχές.

Για το επίμαχο mail είναι πολύ πιθανό να ζητηθούν τις επόμενες μέρες οι κωδικοί από τον Μάνο Δασκαλάκη, αφού αυτό ήταν κοινό και πιθανότατα τους γνωρίζει.

Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στα 8 κινητά τηλέφωνα που έχουν κατασχεθεί, με τους ειδικούς πραγματογνώμονες να τονίζουν πως όλα τα στοιχεία που κρύβονται θα έρθουν στο φως, μέσα στις επόμενες μέρες.

Πρωταρχικός στόχος της έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια, είναι ο εντοπισμός νέων στοιχείων για τη διαδρομή της κεταμίνης. Καθώς η 33χρονη που βρισκόταν μόνη στο μονόκλινο δωμάτιο με τη Τζωρτζίνα, αρνείται ότι την χορήγησε στο παιδί της.

Όλα αυτά την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καταθέτουν. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι η στάση αλλά και τα λόγια της 33χρονης τους έβαλαν σε σκέψεις. Όπως συνέβη με παιδίατρο από το Ωνάσειο.

Όπως κατέθεσε η γιατρός, τον περασμένο Μάιο όταν η Τζωρτζίνα πήγε στο νοσοκομείο για να βάλει απινιδωτή η μητέρα της μίλησε για τους σπασμούς που είχαν προηγηθεί στο σπίτι, με τα λόγια της να προκαλούν ερωτήματα.

«Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι τους στην Πάτρα και εξαιτίας αυτών των σπασμών πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωρτζίνα την ανακοπή. Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε “μαμά, κοίτα πως τρέμω. Γιατί τρέμω;”», είπε η παιδίατρος.

Ο νευρολόγος Ευάγγελος Παπαγεωργίου τονίζει στο Live News πως σε μια σειρά από περιπτώσεις ο ασθενής που υποφέρει από σπασμούς δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και άρα δεν μπορεί να μιλήσει και να περιγράψει αυτό που του συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση η Τζωρτζίνα έδωσε τη μάχη της αποκατάστασης μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή στο Ωνάσειο και πέθανε τον περασμένο Γενάρη από χορήγηση κεταμίνης.

Μια σειρά από εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει το πόρισμα των 3 ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ένα 24ωρο μετά το ανατριχιαστικό σκίτσο για τον θάνατο της Μαλένας από ασφυξία, ο Γρηγόρης Λέων επέστρεψε με νέα ανάρτηση και αιχμές για συναδέλφους του:

«Ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμα και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση».

Ο Γρηγόρης Λέων τονίζει πως τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας παραπέμπουν σε δεξιόχειρα δράστη. Είναι αμυχές που είναι πολύ πιθανό όπως λέει να έχουν προέλθει κατά την προσπάθεια του παιδιού να αποφύγει το μοιραίο…

Ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας επιμένει πως τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν και μάλιστα τονίζει πως στην περίπτωση της Ίριδας τα ευρήματα είναι εκκωφαντικά. Απόψεις που βρίσκουν συμφωνούν μια σειρά από συναδέλφους του.

To κοινό πόρισμα που θα συντάξουν οι τρεις ιατροδικαστές αναμένεται μετά το Πάσχα να δώσει στην πολύκροτη υπόθεση νέες διαστάσεις με πολλούς να προβλέπουν μια σειρά από εξελίξεις που θα συζητηθούν.

Για την ώρα η 33χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της, όπως και ο Μάνος Δασκαλάκης που τηρεί σιγή ιχθύος μετά την συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη. Οι αιχμές, οι διαρροές και τα βέλη εκατέρωθεν εκτοξεύονται πια υπόγεια.

Η Μεγάλη Εβδομάδα σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση συνεχίζεται με τις καταθέσεις των γιατρών και τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας να συντηρούν το θέμα στη κορυφή της επικαιρότητας…

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/04/2022