Ελλάδα

Η Χ. Σαρδέλη στο LIVE NEWS: «Η πιθανότητα χορήγησης κεταμίνης από τους γιατρούς καταλάθος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

20.04.2022 | 17:56 Eνσωμάτωση

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ μίλησε στην εκπομπή «Live News» για την πιθανότητα χορήγησης κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Η κ. Σαρδέλη τόνισε πως η κεταμίνη είναι μία ελεγχόμενη ουσία, ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων εξάρτησης και αυτών που μπορεί να γίνει κακή χρήση και γι αυτό το λόγο παρακολουθείτε πολύ στενά η ποσότητα που μπαίνει και βγαίνει από ένα νοσοκομείο.

«Μία ασφαλιστική δικλείδα είναι αυτό ακριβώς, ότι μετριούνται τα φιαλίδια της ουσίας και πρέπει οι γιατροί να λογοδοτήσουν που το έχουν χορηγήσει» είπε.

Επισήμανε επίσης πως οι γιατροί δεν προτιμούν ιδιαίτερα την εν λόγω ουσία καθώς σε μικρές ποσότητες μπορεί να κάνει «θαύματα», ωστόσο είναι πάρα πολύ εύκολο, ειδικά σε ένα παιδάκι όπως η Τζωρτζίνα που λάμβανε τόσα φάρμακα, πολύ μικρές ποσότητες της ουσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα.

«Είναι σημαντικό ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στο ότι αυτά που λέμε είναι τεκμηριωμένα ακριβώς γιατί εμείς την ίδια στιγμή που υφιστάμεθα ενός τέτοιου περιστατικού, την ίδια ώρα πρέπει να πάμε να σώσουμε τη ζωή ενός ανθρώπου» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/04/2022