Κόσμος

Θρίλερ με την έκρηξη στο «Moskva»

14.04.2022 | 16:23 Eνσωμάτωση

Το άλλοτε αγέρωχο πλοίο «Μόσχα», φαίνεται πως δέχθηκε χτύπημα με δύο ουκρανικής κατασκευής πυραύλους Neptune.

Ο ρωσόφωνος λογαριασμός του πρακτορείου Anadolu στο Twitter δημοσίευσε ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή της έκρηξης στη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ουκρανικού στρατού, ένα drone απέσπασε την προσοχή του πληρώματος για να ακολουθήσει στην συνέχεια η πυραυλική επίθεση από την περιοχή της Οδησσού.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στρατού χτυπήθηκε από ουκρανικά πυρά. «Λόγω πυρκαγιάς, στο Moskva σημειώθηκε έκρηξη πυρομαχικών που μετέφερε. Το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Το πλήρωμα εκκενώθηκε» υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στους Ρώσους η Μαριούπολη;

Την ίδια στιγμή τις τελευταίες ώρες οι Ρώσοι υποστηρίζουν οτι η Μαριούπολη πέρασε στα χέρια τους και οτι 1000 ουκρανοί στρατιώτες παρδόηκαν κατά την διάρκεια της πολιορκίας του λιμανιού.

«Χθες ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους μαχητές του τάγματος των πεζοναυτών. Είναι πραγματικοί μαχητές και ήρωες που έμειναν πιστοί στο στόχο και στον ουκρανικό λαό και θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται μαζί μας την πόλη» ανέφερε ο διοικητής του τάγματος «Αζόφ», Ντένις Προκοπένκο.

Η Μαριούπολη βάλλεται με μεγάλης έντασης χτυπήματα από την έναρξη του πολέμου ενώ σύμφωνα με εκτιμήσει είναι η πόλη που έχουν χάσει τη ζωή τους οι περισσότεροι άμαχοι πολίτες.

Νέες «πυρηνικές» απειλές

Ο εφιάλτης της πυρηνικής απειλής επανήλθε, καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ με τον πρώην Πρόεδρο της Ρωσίας και τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να προειδοποιούν.

«Δεν μπορεί να γίνεται πλέον λόγος για οποιοδήποτε αποπυρηνικοποιημένο καθεστώς για τη Βαλτική – η ισορροπία πρέπει να αποκατασταθεί. Μέχρι σήμερα, η Ρωσία δεν έχει λάβει τέτοια μέτρα και δεν επρόκειτο να λάβει» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Όταν θα εκπονηθεί ένα τέτοιο σχέδιο ενίσχυσης των δυτικών συνόρων μας, θα εξεταστεί το πλήρες φάσμα των μέτρων σε ειδική συνάντηση με τον πρόεδρο» συμπλήρωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία έχει ήδη πυρηνικά όπλα στην περιοχή της Βαλτικής απαντούν οι Λιθουανοί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/04/2022