Ελλάδα

Νταβλούρος: «Η Τζωρτζίνα δεν είχε κανένα λόγο να κάνει ανακοπή»

14.04.2022 | 17:40 Eνσωμάτωση

Ο Περικλής Νταβλούρος, διευθυντής καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου, μίλησε στο Live News για την υπόθεση της Πάτρας χωρίζοντας την σε δύο περιόδους, την προ-κεταμίνη και την μετά-κεταμίνη.

Πρόκειται για δύο περιόδους που διαφέρουν μεταξύ τους, καθώς υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές αξιολογήσεις και διαφορετικό τρόπο ανάλυσης.

Σχετικά με την περίοδο προ-κεταμίνη ο κ. Νταβλούρος αναφέρει πως υπήρξε ο αιφνίδιος θάνατος της Μαλένας, ενός παιδιού που δεν ήταν καθ’όλα υγιές, καθώς είχε λευχαιμία. «Δεν αμφισβητούνται τα δεδομένα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά η ερμηνεία των δεδομένων», τόνισε.

Στην Ίριδα η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε πνευμονικό οίδημα και αγενεσία φλεβοκόμβου, χωρίς όμως να αναφέρεται εάν το ένα προκάλεσε το άλλο.

Σχετικά με την Τζωρτζίνα δήλωσε ότι δεν είχε κανένα λόγο να παρουσιάσει ανακοπή: «Ο απινιδωτής δίνει πολλές απαντήσεις. Ο απινιδωτής δεν κατέγραψε κανένα από τα γνωστά μαίτια του αιφνίδιου καρφιολογικού θανάτου, αλλά κατέγραψε χαμηλούς παλμούς».

Εκείνο που έχει περιπλέξει την υπόθεση είναι η εμφάνιση της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, με την ουσία αυτή να αποτελεί το σημείο «κλειδί» που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/04/2022