Ελλάδα

Κατέθεσε ο αναισθησιολόγος που επενέφερε στη ζωή τη Τζωρτζίνα το 2021 – «Με τάραξε όταν έμαθα για τις απώλειες των παιδιών»

14.04.2022 | 17:39 Eνσωμάτωση

Ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας βρέθηκαν τέσσερις γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, οι οποίοι κατέθεσαν για όσα γνωρίζουν σχετικά με την υπόθεση.

Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια για τα 55 λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο ιατρικά και ανθρώπινα για αυτό το παιδί. Η ανάνηψη ήταν πάρα πολύ δύσκολη, κράτησε αρκετή ώρα. Για εμάς ο χρόνος χάνεται εκείνες τις στιγμές» σημείωσε.

«Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο», είπε χαρακτηρίζοντας «ορισμό της τραγωδίας» την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», είπε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος στην 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας.

Όσο για τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα ο κ. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος και η Ρούλα αμίλητη, χωρίς ωστόσο – παρά τις επίμονες ερωτήσεις- να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν επίσης δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.

Από την πλευρά του ο παιδονευρολόγος ανέφερε ότι το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για πιθανόν επιληπτικό επεισόδιο χωρίς παθολογικό εύρημα. Η Τζωρτζίνα σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ένα πρόσχαρο και συνεργάσιμο κοριτσάκι το οποίο ήταν καλά από νευρολογικής φύσεως ωστόσο παρουσίασε αιφνίδια υποτροπή.

Παρότι δε γνώριζε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χάσει αλλά δύο παιδιά, ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που εξετάζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος.

Όσο για τη Ρούλα και τον Μάνο, είπε: «Είδα τη μητέρα ανήσυχη, ενώ ο πατέρας δεν βρισκόταν εκεί. Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζε, μείναμε όλοι άφωνοι» ανέφερε ο παιδονευρολόγος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/04/2022