Ελλάδα

Ελένη Μυλωνοπούλου για πιλότο: «Την ένιωθε να πεθαίνει στα χέρια του»

14.04.2022 | 17:59 Eνσωμάτωση

Χειριστικός. Άνθρωπος που έπρεπε πάντα να έχει τον έλεγχο. Που επιδείκνυε ως ιδανική τη ζωή του και δεν επέτρεπε σε κανέναν να έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Μια εικόνα ψεύτικη, που είχε πλάσει στο μυαλό του και την επέβαλε στην σύντροφό του. Ώσπου εκείνη αντέδρασε.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελένη Μυλωνοπούλου, η σύμβουλος ψυχικής υγείας στην οποία είχε απεύθυνθεί η Κάρολαϊν, περιέγραψε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο.

Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, ελεγκτική, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος. Δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου…» ανέφερε η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου και συμπλήρωσε:

«Όταν άκουσα το έγκλημα, πήρα τη δικηγόρο μου και της είπα ότι με αυτά που βλέπω, ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που «έδεναν» με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Κάρολαϊν. Η Κάρολαϊν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του, την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς».

«Είμαι η φωνή της Καρολάιν»

Από την πρώτη κι όλας συνεδρία, η Κάρολαϊν, έδειξε στη σύμβουλο ότι δεν ήταν ευτυχισμένη. Παρ΄ ότι ο πιλότος προσπαθούσε να παρουσιάσει το αντίθετο.

«Το ζευγάρι ήρθε στο γραφείο μου με το μωράκι τους πέντε μηνών τότε. Αυτό που μου δηλώθηκε ήταν ότι η Κάρολαϊν είχε κατάθλιψη λοχείας. Ο κατηγορούμενος μου παρουσίασε μια ιδανική σχέση. Μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια και πάθος. Μου έδειξε φωτογραφίες από έναν παραμυθένιο γάμο στη Πορτογαλία. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτή ήταν δύσκολη για την Κάρολαϊν. Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη μαζί της. Με το που έφυγε ο σύζυγος, η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν: «Θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί» πρόσθεσε η κυρία Μυλωνοπούλου.

Η Κάρολαϊν της «ανοίχτηκε». Μοιράστηκε μαζί της τα όνειρά της αλλά και το πόσο εγκλωβισμένη αισθανόταν.

«Η Κάρολαϊν μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε πού να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει, γιατί αισθανόταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Η κοπέλα αυτή ήταν πάντα πολύ απλά ντυμένη δε ξόδευε τίποτα για εκείνη, αντίθετα με εκείνον που ήταν πάντα περιποιημένος και καλοντυμένος. Στην Αλόννησο η Κάρολαϊν ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή, κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες στα μάτια της. Είχε μεγάλα μάτια, πολύ εκφραστικά. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο όταν έβγαζε τη μάσκα. Στην πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη. Της έλεγα «πρέπει να φύγεις γιατί δεν ξέρεις πού θα καταλήξει». Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή είμαι η φωνή της Κάρολαϊν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει» συμπλήρωσε η σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας αναφέρθηκε και στη δυσαρέσκεια που της είχε εκφράσει η Κάρολαϊν για τα «πλάνα» του Μπάμπη που πλήρωναν οι γονείς της.

«Στην επόμενη συνεδρία ήρθε ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι θα αγοράσει ένα οικόπεδο να χτίσει ένα σπίτι, σε μια πιο μακρινή περιοχή. Εγώ είπα στην Κάρολαϊν, ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση. Στην επόμενη συνεδρία μου είπε ότι θα έπαιρναν δάνειο και θα τους έδιναν και οι γονείς τους χρήματα, αλλά οι γονείς της τα περισσότερα. Ήταν έξω φρενών και μου έλεγε: «πάλι οι γονείς μου πληρώνουν». Μου είπε «πως είναι δυνατόν να δίνουν τα περισσότερα χρήματα οι γονείς μου και το οικόπεδο να είναι στο όνομά του;». Δεν ήθελε επαφές με τους γονείς του κατηγορούμενου. Τη ρώτησα για αυτό και μου είπε «δεν μου έχουν κάνει κάτι. Απλά δεν αισθάνομαι άνετα μαζί τους» ανέφερε η Ελένη Μυλωνοπούλου.

Για το καλό της Λυδίας

Κι ενώ αυτά εκτυλίσσονται στην δικαστική αίθουσα, στην Αλόννησο, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το LIVE NEWS, τόσο οι γονείς της Κάρολαϊν, όσο και οι γονείς του Μπάμπη, έχουν ως μοναδική τους έννοια, τη μικρή Λυδία…

«Όλο τον χειμώνα, οι γονείς του Μπάμπη ήταν στην Αλόννησο για να είναι κοντά στη μικρή Λυδία. Το δικαστήριο έχει προβλέψει να την βλέπουν μερικές μέρες το μήνα, αλλά οι άνθρωποι έχουν σχεδόν καθημερινή επαφή με το παιδί και βοηθούν σε ό,τι χρειαστεί. Ειδικά οι δυο γιαγιάδες, έχουν πολύ καλές σχέσεις. Μάλιστα, έχουν ταξιδέψει μαζί για την Αθήνα, για να πάνε το παιδί στον παιδίατρο και τις βλέπουμε μαζί και στην παιδική χαρά. Ο πατέρας της Κάρολαϊν είναι πιο συγκρατημένος και απόμακρος» τόνισε οικογενειακή φίλη της Καρολάιν.

Όλοι στο νησί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη μητέρα της Κάρολαϊν και την αγάπη που δείχνει στην εγγονή της.

«Η μητέρα της ασχολείται με την εγγονούλα της και είναι πολύ χάλια. Ποια μάνα που έχασε το παιδί της μπορεί να έχει παρηγοριά πια; Η μόνη παρηγοριά είναι η εγγονούλα της. Πολύ καλή γυναίκα. Τόσο, που δεν πίστευε ότι αυτός έκανε… Που όλοι… όλοι το είχαν καταλάβει, όλοι τον υποψιάζονταν και στο μνημόσυνο… Αυτά είναι δράματα. Δράματα.  Από την άλλη, οι γονείς του Μπάμπη, προσπαθούν κι εκείνοι να κρατήσουν τις ισορροπίες, χωρίς να ρισκάρουν την επαφή τους με τη Λυδία» συμπλήρωσε.

«Μάθαμε ότι οι γονείς του Μπάμπη, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι σχέσεις τους με τους γονείς της Κάρολαϊν και το μεγάλωμα του παιδιού, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν να καταθέσουν στο δικαστήριο, κάτι που γνωρίζει ο Μπάμπης και συμφωνεί. Δεν έχουν εγκαταλείψει το παιδί τους, έχουν τηλεφωνική επαφή του, όμως η θέση τους είναι πολύ δύσκολη» πρόσθεσε φίλη της αδικοχαμένης Καρολάιν.

Στην Αλόννησο, πάντως, κανείς δεν θέλει να ακούσει ξανά το όνομα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου που στέρησε τη ζωή στο αγαπημένο τους κορίτσι.

«Είναι… ψυχρός εκτελεστής. Φαίνεται. Είναι πολύ απαίσιος χαρακτήρας τελικά. Καλά προετοιμασμένος. Πολύ καλά προετοιμασμένος. Αφού διάβαζε βιβλία νομικά… “Και έγγαμος και χήρος…”,  θα τρελαθώ… λέει ότι την αγαπάει ακόμα… Δεν υπάρχουν λόγια… Τρέλα μας πιάνει. Τρέλα. Τρέλα. Κρίμα. Κρίμα. Κρίμα το κοριτσάκι μας. Άδικα. Πολύ άδικα “πήγε”» συμπλήρωσε οικογενειακή φίλη της Καρολάιν.

Την ίδια ώρα, σκληρή «γλώσσα» χρησιμοποιεί για τον 33χρονο πιλότο, ο πρώην εκπαιδευτής του, σε συνέντευξή του στη βρετανική Daily Mail. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, είχε «αντιγράψει» τη ληστεία που είχε γίνει πριν από χρόνια σε βάρος του εκπαιδευτή.

«Όταν άκουσα τον Μπάμπη να μιλάει για τη «διάρρηξη» στο σπίτι του, αμέσως κάλεσα την αστυνομία λόγω της ομοιότητας που είχε με την ιστορία μου. Τους είπα ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες λεπτομέρειες και αυτό με έκανε καχύποπτο. Ο Μπάμπης είναι άκαρδος και θα έπρεπε να ντρέπεται που έκλεψε την ιστορία μου. Αισθάνομαι πληγωμένος και προσβεβλημένος από όσα έκανε για να δικαιολογήσει το έγκλημά του. Πρέπει να καταδικαστεί και να σαπίσει στη φυλακή» τόνισε ο πρώην εκπαιδευτής του πιλότου Σωτήρης Παπανικόλας.

Η μαρτυρία του εκπαιδευτή τότε, είχε θεωρηθεί εξαιρετικά σημαντική στην διαλεύκανση της δολοφονίας της Καρολάιν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/04/2022