Κόσμος

Συλλήψεις και αυστηρά μέτρα στη Σαγκάη

14.04.2022 | 18:33 Eνσωμάτωση

Με ταινία τρόμου μοιάζουν όλα όσα εξελίσσονται στο lockdown της Σαγκάης.

Ένας άνδρας βγαίνει στο μπαλκόνι στου σπιτιού του και κλείνει την πόρτα. Θέλει να αποφύγει τους υπαλλήλους των αρχών που θέλουν να τον μεταφέρουν σε κέντρο καραντίνας.

Τέσσερις άνδρες του επιτίθενται. Για λίγα λεπτά αντιστέκεται, όμως τελικά καταφέρνουν να τον ακινητοποιήσουν.

Είναι ένα από τα απίστευτα περιστατικά που συμβαίνουν στις γειτονιές της Σανγκάης των 26 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται σε αυστηρό λοκντάουν τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Αλλα βίντεο δείχνουν συλλήψεις πολιτών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται δεν έκαναν το καθημερινό τεστ που οφείλουν βάση των κανονισμών να κάνουν. Σκυλιά ρομπότ κάνουν περιπολίες και άνδρες των αρχών φορώντας προστατευτικές στολές προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες που βρίσκονται έξω να μπουν και πάλι στα σπίτια τους.

Και στα κέντρα καραντίνας όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Βίντεο δείχνει ασθενείς με κορωνοϊό να είναι ξαπλωμένοι σε ράντζα ο ένας δίπλα στον άλλον.

Αυστηρή καραντίνα και σε άλλες πόλεις

Η πόλη βρίσκεται στα όριά της αλλά δεν είναι η μόνη.

«Υπάρχουν και άλλες πόλεις, για την ακρίβεια είναι 44 που βρίσκονται υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Είναι υπό περιορισμούς εδώ και περίπου ένα μήνα» ανέφερε το ρεπορτάζ του CNN.

Το κράτος προμηθεύει με ορισμένα προϊόντα τους έγκλειστους πολίτες ενώ το κάθε συγκρότημα για να καταφέρει να επιβιώσει απο της δύσκολες αυτές συνθήκες εχει δημιουργήσει ενα έκτακτο group αλληλοβοήθειας.

Ο πρόεδρος της χώρας αρνείται να κάνει οποιαδήποτε χαλάρωση παρά τις εικόνες φρίκης που εχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Προ των πυλών οι ελλείψεις

Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες αλλά η κυβέρνηση επιμένει την πολιτική μηδενικής ανοχής και ο λόγος είναι οτι το σύστημα υγείας θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο reuters τα προβλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς τουλάχιστον 30 ταϊβανέζικες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αναστείλει την λειτουργία τους λόγω των αυστηρών περιορισμών στην Κίνα με αποτέλεσμα να καταγράφονται ελλείψεις σε εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοβολταϊκών πάνελ και μπαταριών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/04/2022