Κόσμος

Οδοιπορικό του MEGA στην πολύπαθη Μπούτσα

14.04.2022 | 20:28 Eνσωμάτωση

Το ανθρώπινο δράμα στην Ουκρανία δεν έχει τέλος. Το MEGA βρέθηκε και σήμερα στα προάστια του Κιέβου όπου συνεχίζονται οι εκταφές αμάχων από τον ομαδικό τάφο στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Μπούτσα.

Οι σωροί από τον ομαδικό τάφο στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στην Μπούτσα παραμένουν μάρτυρες της ρωσικής αγριότητας…

Δεκάδες άνθρωποι έχουν ταφεί στο σημείο με τις Ουκρανικές αρχές να προχωρούν σε σταδιακή εκταφή και εκτεταμμένο έλεγχο προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για εγκλήματα πολέμου από τους Ρώσους στρατιώτες που για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες βρίσκονταν στην περιοχή.

Οικογένειες των θυμάτων βρίκσονται κατά εκατοντάδες καθημερινά στο σημείο. Οι Ουκρανικές αρχές τους καλούν για να αναγνωρίσουν τους νεκρούς. Λίγα μέτρα από το σημείο του μαρτυρίου τάφοι ανοίγονται και οι οικογένειες κηδεύουν τους δικούς τους ανθρώπους. Οι πληγές είναι αδύνατο να κλείσουν. Γονείς κηδεύουν τα ίδια τους τα παιδιά σε ένα δράμα που δεν έχει τέλος.

Η Βελίκα Καραβάλτσιου και ο Θοδωρής Ρωμανέας βρέθηκαν και στο αεροδρόμιο του Γκοστόμελ στα βορειοανατολικά του Κιέβου. Το συγκεκριμένο στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο είναι ένα από τα σημεία που έγιναν κάποιες από τις σκληρότερες μάχες του ρωσοουκρανικού πολέμου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει δώσει στοιχεία αναφορικά με τις δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην συγκεκριμένη στρατηγικής σημασίας περιοχή και πηγές από το Κρεμλίνο αρνούνται πως υπήρξαν ρωσικές απώλειες στο Γκοστόμελ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/04/2022