Κόσμος

Απίστευτες εικόνες του σκληρού lockdown στην Κίνα

14.04.2022 | 20:28 Eνσωμάτωση

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες από τη Σαγκάη που βρίσκεται υπό καθεστώς σκληρού lockdown.

Τρομακτική είναι η εικόνα σε μία από τις πιο σύγχρονες μεγαλουπόλεις της Κίνας δύο χρόνια μετά το πρώτο ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Οι ένοικοι αυτής της πολυκατοικίας στη Σαγκάη προμηθεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης με αυτοσχέδιους γερανούς – καλάθια.

«Να απολυμαίνετε τα καλάθια σας κάθε μέρα! Να το χρησιμοποιείτε για να παίρνετε φαγητό και να το επιστρέφετε με τα σκουπίδια» αναφέρει η κρατική ανακοίνωση.

Η πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μετατραπεί σε μία τεράστια φυλακή.

Όταν πέφτει νύχτα οι άνθρωποι ουρλιάζουν, με τις σκηνές να μοιάζουν βγαλμένες από ταινία θρίλερ.

Δε διστάζουν ακόμα και να κάνουν έφοδο στα σπίτια για να ελέγχουν αν τηρείται η καραντίνα. Σε αυτήν την περίπτωση η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.

Διακρίνεται ένας νεαρός στο μπαλκόνι του σπιτιού του και τρεις άνδρες που φορούν στολή τον καλούν να μπει μέσα. Εκείνος κλείνει το παράθυρο του μπαλκονιού για να τους εμποδίσει.
Οι άνδρες σπάνε το τζάμι και ο νεαρός ουρλιάζει.

Όσοι μολύνονται απ’ τον κορωνοϊό μεταφέρονται σε χώρους που μοιάζουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι συνθήκες υγιεινής άθλιες. Αν και θα έπρεπε να τηρούν αποστάσεις στοιβάζονται σαν τσουβάλια.

«Οι συνθήκες είναι φρικτές. Η συγκάτοικος μου βρήκαμε δύο κρεβάτια αλλά υπήρχε μόνο μία τουαλέτα στον πάνω όροφο.Ήταν κολλημένοι ο ένας δίπλα στον άλλον.Τρομοκρατήθηκα και έπαθα νευρικό κλονισμό» ανέφερε μια κάτοικος της πόλης.

Ακόμα και μικρά παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους. Η εμμονή της Κίνας στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων έχει ως στόχο να δείξει τη στήριξη των αποφάσεων του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ακόμα και αν μία πόλη σαν τη Σαγκάη έχει ξεπεράσει τα όρια της με αποφάσεις που προκαλεί σοβαρούς κλυδωνισμούς και στην ήδη επιβαρυμένη παγκόσμια εμπορική και τροφική αλυσίδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/04/2022