Ελλάδα

Αίτημα της ανακρίτριας στον ΕΟΦ για την κεταμίνη

14.04.2022 | 17:20 Eνσωμάτωση

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάκριση για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τις έρευνες να επικεντρώνονται πως και από ποιόν προμηθεύτηκε την κεταμίνη η κατηγορούμενη.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση υπέβαλε αίτημα στον ΕΟΦ για να πάρει πρόσθετες πληροφορίες και στοιχεία για την διανομή της εν λόγω ουσίας στην Ελλάδα.

Η κεταμίνη που θεωρείται ισχυρό ναρκωτικό και χρησιμοποιείται κυρίως από κτηνιάτρους στις αναισθησίες ζώων, δεν πουλιέται στα φαρμακεία και σύμφωνα με τους κτηνίατρους δεν συνταγογραφείται σε ιδιοκτήτες κατοικίδιών.

Η ανακρίτρια αναζητάει ποιες φαρμακευτικές εταιρείες και αποθήκες διανέμουν την κεταμίνη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αχάια και σε ποιους, καθώς η πορεία της εν λόγω φαρμακευτικής ουσίας πρέπει να καταγράφεται.

Επιπλέον, η ανακρίτρια στο αίτημα της προς τον ΕΟΦ, ζητάει επιπλέον πληροφορίες για την χρήση της και τις δυνατότητες νόμιμης η παράνομης προμήθειας.

Στην Ελλάδα, οι φαρμακευτικές εταιρείες αγοράζουν την κεταμίνη από συγκεκριμένες εταιρείες του εξωτερικού που έχουν άδεια διανομής από τον ΕΟΦ στην χώρα μας.

Το Ίντερνετ και η παράνομη αγορά

Η διαδρομή της κεταμίνης και το που, πως, πότε προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την κεταμίνη είναι το κλειδί της υπόθεσης, που θα δέσει άρρηκτα την κατηγορουμένη με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές, είναι η 33χρονη να την έχει προμηθευτεί είτε από κάποια φαρμακαποθήκη ή ακόμα και κτηνίατρο, είτε από το ίντερνετ, είτε από κάποιον παράνομο προμηθευτή στην μαύρη αγορά.

Στην περίπτωση που η κατηγορουμένη έχει αγοράσει την κεταμίνη από το Ίντερνετ, οι Αρχές πιστεύουν ότι θα υπάρχουν σχετικά στοιχεία στις ηλεκτρονικές της συσκευές ή στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας. Στην περίπτωση που η κατηγορούμενη έχει αγοράσει την κεταμίνη από παράνομο προμηθευτή θα είναι πιο δύσκολο να βρεθεί η διαδρομή της κεταμίνης, αν πωλείται ευρέως στην μαύρη αγορά.

«Η κεταμίνη είναι ναρκωτικό και είναι πανεύκολο να την βρεις σε πάρτι και σε πιάτσες. Είναι φθηνή, γύρω στα 40 ευρώ κοστίζει το γραμμάριο. Τον τελευταίο καιρό έχει πάει στα 50 ευρώ γιατί αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειψη στην αγορά. Μαζί με άλλες από τις πολύ γνωστές ναρκωτικές ουσίες, πουλιέται και η κεταμίνη. Κυκλοφορεί σε χάπια, σε υγρή μορφή, αλλά και σε σκόνη. Οι περισσότεροι προτιμούν την σκόνη» ανέφερε μιλώντας στο LIVE NEWS προμηθευτής παράνομης κεταμίνης.

Παράλληλα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι έρευνες για τον θάνατο των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ενώ επανεξετάζονται και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της ίριδας και της Μαλένας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/04/2022