Ελλάδα

Πάτρα: Ακραίο φαινόμενο η υπόθεση – Τι λέει η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων

12.04.2022 | 17:24 Eνσωμάτωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Άννα Ζαΐρη, τέως πρόεδρος ένωσης εισαγγελέων, έκανε λόγο για ένα ακραίο φαινόμενο.

«Όταν συμβαίνουν τέτοια ακραία φαινόμενα, δεν είναι δυνατόν κανείς να υποψιαστεί από την αρχή τι μπορεί να αποκαλυφθεί. Με τη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων καταλήγουμε σε ασφαλή συμπεράσματα».

Κατά την κ. Ζαΐρη, «ορθώς μέχρι την στιγμή που αρχίσαν να πληθαίνουν τα στοιχεία, αντιμετωπιζόταν σαν κάτι τυχαίο που δεν είχε σχέση με ανθρώπινη ενέργεια».

Η δικαστική λειτουργός μίλησε για μια ανοιχτή υπόθεση, που οι δικαστικοί που ασχολούνται με αυτήν βρίσκονται «σε εξόχως δύσκολη θέση γιατί τα στοιχεία είναι εξαιρετικά δύσκολα να συλλεχθούν και να συνεκτιμηθούν αλλά βρίσκεται και στην κορυφή της δημοσιότητας».

«Όταν εκφέρεται γνώμη και μάλιστα δημόσια για μια υπόθεση εν εξελίξει, ο εισαγγελέας βρίσκεται στη δυσχερέστατη θέση να είναι μόνος του με μια κοινωνία που συζητάει για αυτά που εκείνος έχει στα χέρια του και μπορεί να επηρεάζεται χωρίς να μπορεί να το αντιμετωπίσει».

Η κ. Ζαΐρη τόνισε πως η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται «με φειδώ», καθώς από τη μία πλήττεται και το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ από την άλλη η κοινωνία έχει εκφράσει ένα αίσθημα κόπωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/04/2022