Κόσμος

Γαλλία: Με το βλέμμα στον β΄ γύρο των εκλογών ο Μακρόν

12.04.2022 | 20:38 Eνσωμάτωση

Να διευρύνει το προβάδισμα που απέκτησε έναντι της Λεπέν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών επιχειρεί ο Εμανουέλ Μακρόν, που άκουσε σήμερα με ικανοποίηση τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί να του προσφέρει την στήριξή του.

Ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με πυρετώδεις ρυθμούς. Οι συζητήσεις με τους Γάλλους πολίτες δεν είναι πάντοτε εύκολες. Η ακρίβεια, η ανεργία και το συνταξιοδοτικό είναι τα βασικά θέματα συζήτησης.

Τον Γάλλο πρόεδρο ήρθε ανοιχτά να στηρίξει ένας προκάτοχός του. Ο Νικολά Σαρκοζί ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει Μακρόν παρά το γεγονός πως προέρχεται από τον χώρο της παραδοσιακής δεξιάς.

«Η στήριξη Σαρκοζί με τιμά» είπε ο Μακρόν.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν έχει βάλει στο στόχαστρο τη δεξαμενή ψηφοφόρων της αριστεράς παρά το γεγονός πως χαρακτήρισε τον Ζαν Λουκ Μελανσόν προδότη επειδή κάλεσε τους αριστερούς να μην την ψηφίσουν.

Παρουσίασε τη νέα της καμπάνια με το μήνυμα «Για όλους τους Γάλλους» ενώ αρνήθηκε την κατηγορία Μακρόν πως έχει κρυφή ατζέντα για να βγάλει τη Γαλλία από την Ευρώπη.

«Δεν έχω κρυφή ατζέντα. Ό,τι θέλω να πω το λέω, το έχω κάνει ξεκάθαρο τους τελευταίους 8 μήνες».

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς έχει επισημάνει πως η Ευρώπη με την παρούσα μορφή της δεν είναι λειτουργική και στο πρόγραμμά της σημειώνει πως η Γαλλία δεν μπορεί να παραμένει δέσμια του Στρασβούργου και των Βρυξελλών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/04/2022