Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Mε την κατάθεση μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

12.04.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Απόλυτα προκλητικός και κυνικός εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών λειτουργών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν.

Αγαπώ ακόμα τη γυναίκα μου δήλωσε προκλητικά ενώπιον του δικαστηρίου ο  Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο τι δηλώνει για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Κατηγορούμενος: Κυρία Πρόεδρε, δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο, αυτό δεν αλλάζει από τη μέρα που την γνώρισα.

Πρόεδρος: Για την ψυχική σας κατάσταση, επιμένετε στη θέση σας ότι βρισκόσασταν σε βρασμό ψυχικής ορμής;

Κατηγορούμενος: Ναι δεν υπήρχε σκοπός προμελέτη, δεν είχα κέρδος ή όφελος από αυτήν την πράξη.

Αντέδρασε στην κατάθεση του αστυνομικού

Τα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος, που έφτασε πρώτος στη μονοκατοικία των Γλυκών Νερών και πήρε το μωρό αγκαλιά για να το απομακρύνει από το σκηνικό της φρίκης, σοκάρουν.

Περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο ψύχραιμο σχεδόν ψυχρό.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τότε ζήτησε τον λόγο.

Κατηγορούμενος:  Με στεναχωρεί που λέτε ότι μετά το συμβάν που πήρα την κόρη μου αγκαλιά με είδατε να τρέμω. Σας έδωσα το παιδί να κατέβουμε με ασφάλεια τη σκάλα και για τις επόμενες ώρες, είχα την κόρη μου αγκαλιά και μέχρι να έρθουν οι γονείς μου εσείς, κρατήσατε το παιδί για ένα δύο λεπτά..

Μάρτυρας: Το περιστατικό είναι γραμμένο σε υψηλή ανάλυση στο κεφάλι μου. Εγώ είμαι αυτός που σας έφερα κάτι να βάλετε για να μην κρυώνετε και σας έφερα τα παπούτσια σας και σας έδωσα το τηλέφωνο για τους γονείς σας. Το μωρό δεν το πήρατε καθόλου στην αγκαλιά σας. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ αλλά δεν θυμάμαι ποιος το παρέδωσε.

«Σε πέντε λεπτά…»

Αίσθηση προκάλεσε και η κατάθεση της ιατροδικαστού, Χαράς Σπηλιοπούλου. Η Καρολάιν δολοφονήθηκε μέσα σε πέντε λεπτά πιθανότατα ενώ κοιμόταν.

Μάρτυρας: Έχω μια εκτίμηση, ότι ο θάνατος μπορεί να έχει συμβεί χοντρικά μέσα σε πέντε λεπτά.

Προεδρος: Με παλμούς 50-60 σε τι κατάσταση βρισκόταν το θύμα;

Μάρτυρας: Αντιστοιχεί σε κατάσταση ηρεμίας, ύπνου δηλαδή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι από τις 60 σφίξεις πηγαίνει στους 90. Εκεί κάτι έχει συμβεί.

«Εγώ χειριστικός;»

Ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε ωστόσο εκεί. Όταν στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η φίλη της Καρολάιν στην Αθήνα έδωσε ρεσιτάλ, απευθύνοντάς της «βροχή» ερωτήσεων για τη συμπεριφορά του απέναντι στο θύμα.

Κατηγορούμενος: Επειδή ακούω συχνά τις λέξεις χειριστικός και υποχείριο. Από Σεπτέμβριο που το μωρό μπήκε σε μία σειρά, γυρνώντας από την Αλόννησο ξεκινήσατε να βγαίνετε κάθε Παρασκευή με τη φίλη σας. Σε όλη αυτή τη διαδικασία,  υπήρχε οποιαδήποτε Παρασκευή  που η Καρολάιν δεν μπορούσε να έρθει;

Μάρτυρας: Όχι για τις Παρασκευές δεν υπήρχε  περιορισμός. Αν αποφασίζαμε να κάνουμε κάτι εκτός παρασκευής δεν ήταν πάντα διαθέσιμη.

Κατηγορούμενος : Στις εξόδους σας, στην πλατεία Συντάγματος,  που συνήθως θα προσπαθούσα να πάω και να γυρίσω την Καρολάιν λόγω covid, είχα κάποιο άλλο ρόλο εκτός του «ταξιτζή»;

Μάρτυρας: Πάντα υπήρχε το κομμάτι του ελέγχου

Κατηγορούμενος:  Πώς το λέτε αυτό;

Μάρτυρας: Δεν είχαμε αλλαγή ωραρίου, το μαγαζί παρέμενε πάντα ίδιο

Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/04/2022