Ελλάδα

Η σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη το κίνητρο της δολοφονίας της Τζωρτζίνας

11.04.2022 | 13:19 Eνσωμάτωση

Η σχέση του ζευγαριού βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, αφού δείχνει ότι μπορεί να αποτέλεσε το κίνητρο των εγκληματικών ενεργειών. Τα γεγονότα δείχνουν πως, κάθε φορά που έφευγε από το σπίτι ο Μάνος Δασκαλάκης κάτι πάθαινε ένα παιδί. Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι, η Ρούλα Πισπιρίγκου διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, την οποία πληροφορήθηκε ο σύζυγός της. Ο κουμπάρος του ζευγαριού διευκρινίζει σήμερα δια του δικηγόρου του πως, δεν είναι αυτός η πέτρα του σκανδάλου.

Το κίνητρο, πίσω από τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και η πιθανή διαλεύκανση των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών, ίσως να βρίσκεται στη σχέση της προφυλακισμένης μητέρας με τον εν διαστάσει σύζυγό της. Μια σχέση που φαίνεται πως είχε διαρραγεί και η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθούσε να επανασυγκολλήσει χρησιμοποιώντας κάθε τοξική ουσία: απειλές, συναισθηματικούς εκβιασμούς, ακόμη και εμπλέκοντας τρίτα πρόσωπα στη σχέση.

«Ναι, την έχω ικανή να τα σκοτώσει τα παιδιά της για το Μάνο. Για να γυρίσει πίσω ο Μάνος. Γιατί από ό,τι είχα ακούσει ο Μάνος τους είχε πιάσει στο κρεβάτι με έναν άλλον», δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», πρώην σύντροφος της 33χρονης.

Το περιστατικό έχει περιγράψει ο Μάνος Δασκαλάκης και στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

«Δυο με τρεις ημέρες πριν από το θάνατο της Ίριδας είχα φύγει από το σπίτι και έμενα στους γονείς μου. Γιατί έμαθα ότι η σύζυγός μου είχε βρει έναν άλλο άνδρα πράγμα που μου το επιβεβαίωσε και η ίδια», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.

 «Δεν είμαι το τρίτο πρόσωπο»

Ως το τρίτο πρόσωπο φωτογραφίζεται, ένας στενός συγγενής του ζευγαριού, για τον οποίο θεώρησαν ότι ήξερε πράγματα που πρέπει να ειπωθούν προκειμένου να πέσει φως και στους δύο θανάτους που οδηγούνται προς διαλεύκανση. Μέσω του MEGA ο πληρεξούσιος δικηγόρος του διαψεύδει κάθε εμπλοκή.

«Έκανε κακό στα παιδιά για να τον φέρει πίσω»

«Όταν τα είχα εγώ με τη Ρούλα και της είχα πει μετά από ένα μήνα ότι θέλω να χωρίσουμε, γύρισε και μου είπε η ίδια ότι «άμα χωρίσουμε θα πω στους φίλους σου διάφορα πράγματα που ξέρω για σένα, που μου έχεις εμπιστευτεί και θα τα πω όλα». Ο Μάνος δεν ήταν εκεί πάντα. Έμενε στην Αθήνα με μια κοπέλα που συζεί, από ό,τι έχω μάθει. Είχε τόσο πολύ αγάπη στο Μάνο που μπορούσε να κάνει κακό στα παιδιά για να τον φέρει πάλι πίσω», σχολίασε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», πρώην σύντροφος της 33χρονης.

Ο πρώην σύντροφος της προφυλακισμένης, σήμερα, μητέρας, περιγράφει μια γυναίκα χειριστική, που αντιδρά βίαια στην ερωτική απόρριψη.

Από την πλευρά της η προφυλακισμένη, σήμερα, μητέρα, στην απολογία της περιγράφει τη σχέση με το σύζυγό της ως μια σχέση γεμάτη εντάσεις με… συνδετικό κρίκο τα τρία παιδιά.

«Μέχρι τον θάνατο της Μαλένας το έτος 2018, ήμασταν μια χαρά, αλλά μετά τον θάνατό της άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα. Εννοώ τα συνηθισμένα που έχουν όλα τα ζευγάρια, δηλαδή ο Μάνος έφευγε και μετά ερχόταν στο σπίτι. Και εγώ επίσης έχω φύγει από το σπίτι και εγώ επίσης. Υπήρχε ένταση, κλάμα, παρακάλι, γιατί υπήρχαν συναισθήματα. Υπήρχαν όμως και τα παιδιά μας και αυτά ήταν πάντα ο συνδετικός μας κρίκος», σημείωσε στο απολογητικό υπόμνημά της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον που παρουσιάζεται και από τους δύο γονείς, φαίνεται πως είχε…δηλητηριαστεί από τις προστριβές μεταξύ του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μένει να απαντηθεί, αν η τοξική σχέση μεταξύ των δύο συζύγων, ήταν εκείνη που οδήγησε στην τραγωδία που σήμερα η κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη.

«Κλειδί» οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών του «Καραμανδάνειου»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα καταθέτουν στην 18η ανακρίτρια ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου για τις κρίσιμες ώρες που η Τζωρτζίνα είχε υποστεί ανακοπή αλλά και την στιγμή που την επανέφεραν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/04/2022