Ελλάδα

Υπόθεση Πάτρας: Ερωτήματα και «σκιές» για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας

06.04.2022 | 20:15 Eνσωμάτωση

Αποκάλυψη βόμβα από την ιατροδικαστή που εξέτασε τις αιτίες θανάτου της Ίριδας. Όπως λέει για πρώτη φορά στην καριέρα της έβαλε στο πόρισμα διπλή αιτία θανάτου. Θυμίζουμε χθες ότι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μας έλεγε ότι η Ίρις θα ξεκλειδώσει την υπόθεση και σήμερα ο ιατροδικατής Λέων χαρακτήρίζει εκκωφαντικά όπως θα δούμε τα ευρήματα για τον θάνατό της και πως όλα δείχνουν προκλήθηκε από ασφυξία την ώρα που ήταν στο δωμάτιό της η μητέρα του και η αδερφή της.

Αντίστροφη μέτρηση για τα δύο αγγελούδια

Απαντήσεις στα πιο δύσκολα ερωτήματα αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες για τους θανάτους της μικρής Ίριδας και της Μαλένας.

Λίγο πριν παραδοθεί το πόρισμα της ειδικής ιατροδικαστικής επιτροπής στον εισαγγελέα που έχει ανοιξει και πάλι τις δύο υποθέσεις, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επαναλαμβάνει πως ο θάνατος τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

«Για να έχουμε αίμα στο πανάκι σημαίνει οτι έχουμε μια πηγή αιμοραγίας, που είναι στο στόμα του παιδιού άρα δεν υπαρχει αμφοβολία για τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Στο πρώτο παιδί όπου γι αυτες τις εκδορές εχουν ακουστεί πάρα πολλά, οι εκδορές αυτές είναι συμβατές με προσπάθεια του θύματος, μιλάμε για ένα παιδάκι 3.5 ετών να αποφυγει ένα εμπόδιο που προφανώς βρισκότανε στην ίδια θέση που φανταζόμαστε» δήλωσε ο κ. Λέων στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Δύο εισαγγελείς ερευνούν ξεχωριστά τις δύο υποθέσεις με τις Αρχές να εμφανίζονται πεπεισμένες πως σύντομα θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, που θα δρομολογήσει νέες καταιγιστικές εξελίξεις.

«Η έρευνα για το θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας είναι σε εξέλιξη και στις έρευνες προΐστανται πλέον δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί. Ο εντολέας μου αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών» δήλωσε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας.

Ο θάνατος της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, αποδόθηκε στην εξαιρετικά σπάνια αγενεσία φλεβόκομβου. Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που τότε είχε διενεργήσει τη νεκροψία,εξηγεί γιατί για πρώτη φορά έβαλε διπλή αιτία θανάτου.

«Όταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή, δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου» αναφέρει η κ. Τσιόλα.

«Συνεχώς ακούγονται πράγματα»

Μιλώντας στο MEGA, η Δήμητρα η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου τονίζει πως όλο το διάστημα λέγονται διάφορα για την αδελφή της, το θέμα είναι τι ισχύει…

«Ότι θέλετε μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Όθωνα Παπαδόπουλο.
-Δε θέλετε εσείς να μας πείτε μια κουβέντα σχετικά με την ψυχολογική της κατάσταση; Πώς είναι;
-Πώς να είναι…
– Γιατί ακούγονται διάφορα.
-Διάφορα ακούγονται. Μια ζωή ακουγόντουσαν διάφορα. Από την αρχή που έγινε όλο αυτό ακούγονται πράγματα. Δεν έχω να πω κάτι, μιλήστε με τον κ. Παπαδόπουλο»

Για την 9χρονη Τζωρτζίνα είχε διοργανωθεί φιλανθρωπικός αγώνας που όπως τονίζουν οι διοργανωτές ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν απών.

«Είχαμε κάνει έναν φιλανθρωπικό αγώνα για την οικογένεια. Το κάναμε για να μαζέψουμε κάποια χρήματα να δώσουμε στην οικογένεια, επειδή είχε αρρωστήσει τότε η Τζωρτζίνα, ήταν τετραπληγικό το κοριτσάκι. Η μητέρα είχε έρθει στον αγώνα, εκεί μας χαιρέτησε, είδαμε και το παιδάκι.
-Στον αγώνα είχε έρθει η μητέρα με το κοριτσάκι μόνο;
-Η μητέρα με το παιδάκι μόνο, ναι. Δεν τον είδα τον Μάνο. Αυτοί εμφανίστηκαν στο γήπεδο μέσα, αυτούς είδα, δεν είδα άλλους»

Αυτά δήλωσε ο διοργανωτής του φιλανθρωπικού αγώνα, Χρήστος Μικές.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και τα στοιχεία που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας αναμένονται καθοριστικά, για το δέσιμο των δύο συνταρακτικών υποθέσεων.

Νέα αποκάλυψη για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Σε μία ακόμη αποκάλυψη προέβη ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, σχετικά με την κακοποίηση της Τζωρτζίνας.

Η Τζωρτζίνα πηγαίνει τον Ιανουάριο του 2014 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, από τους γονείς της με αναφορές ότι κάποιοι στενοί συγγενείς τους από την πλευρά του Μάνου, όπως ανέφερε μάλιστα και η μητέρα της 33χρονης, πείραξαν το παιδί και του έκαναν μελανιές. Υπενθυμίζεται πως η Τζωρτζίνα είναι μωρό ακόμα. Από το νοσοκομείο δεν υπάρχει ενημέρωση για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού από μία κυρία, η οποία ήταν μία προδομένη και εξαπατημένη φίλη του Μάνου Δασκαλάκη. Ο Μάνος Δασκαλάκης εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένος με την Ρούλα Πισπιρίγκου και έχουν ένα παιδί 10 μηνών, τη Τζωρτζίνα», ανέφερε αρχικά.

«Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω κυρία που προέβη στην καταγγελία δεν είναι φίλη του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά είναι μία στενή συγγενής, της οποίας της καταλογίζονται οι κατηγορίες για τις μελανιές του παιδιού. Η κοινωνική λειτουργός πηγαίνει τον Οκτώβριο του 2014, και καταλαβαίνει κανείς πως εάν πας λίγους μήνες αργότερα, τα στοιχεία δεν υπάρχουν, ούτε οι μελανιές ούτε τίποτα», συμπλήρωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Προ μερικών μηνων, ενας εκ των κοινωνικών λειτουργών έχει κατηγορηθεί και έχει σχηματιστεί σε βάρος του ΕΔΕ από τον Δήμο της Πάτρας, με στέρηση μισθού αρκετών μισθών, κατέθεσαν σε βάρος του 18 μάρτυρες, υπάρχει πόρισμα 29 σελίδων, που έχει 141 έγγραφα και έχει καταδικαστεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, μη τήρηση ωραρίου, μεροληπτική συμπεριφορά καθ’ υφισταμένων, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων καθώς και συνεχή αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/04/2022