Ελλάδα

Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς – Τι ερευνούν οι Αρχές

06.04.2022 | 20:16 Eνσωμάτωση

Παράλληλα με το θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και τις ραγδαίες εξελίξεις, στο μικροσκόπιο έχει μπει και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίου, ο θάνατος της Ευγενίας Κούτρας οφείλεται σε προχωρημένη σήψη.

«Ήρθε ασυνόδευτη από το σπίτι με πυρετό. Ο εγκέφαλος ήταν ήδη αποδιοργανωμένος από τη σήψη, που είναι και η αιτία θανάτου. Συγκεκριμένα είχε πληγές στον γλουτό και είχε κολλήσει δύο πολυανθεκτικά μικρόβια. Έκανε πολυοργανική ανεπάρκεια και πέθανε».

Η Ευγενία Κούτρα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με αιτιολογία πυρετό άγνωστης αιτίας. Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών ερευνούν όλα τα έγγραφα από τις εξετάσεις και τα πορίσματα των γιατρών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

«Είχε ένα μόρφωμα στη μήτρα και οστεολυτικές βλάβες στα οστά του κρανίου. Εάν ζούσε θα γινόταν βιοψία και θα διαπιστώναμε την ακριβή κατάσταση του καρκίνου, αλλά πέθανε από τη σήψη, δεν πέθανε από τον καρκίνο».

Την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο η Ευγενία Κούτρα η οικιακή βοηθός που την φρόντιζε ειδοποίησε το ζευγάρι.

«Τρόμαξα, πήγα κάτω αναγκαστικά. Τους λέω έτσι κι έτσι. Ήταν και ο Μάνος και η Ρούλα. Έρχεται ο Μάνος πάνω, την είδε, ξαναπήγε κάτω, πήρε η Ρούλα ‘θα έρθω εγώ’ μου λέει. Πήρε τηλέφωνο ασθενοφόρο».

Οι Αρχές ερευνούν και τις οικονομικές συναλλαγές που είχε τη δυνατότητα να κάνει ο Μάνος Δασκαλάκης για λογαριασμό της θανούσης.

Την ίδια στιγμή πάντως συγγενείς αναφέρουν πως η 69χρονη γυναίκα είχε στην κατοχή της χρυσές λίρες.

«Είμαι πενήντα, πενήντα, ότι πράγματι υπήρχανε αν δεν τα είχε εξαργυρώσει η ξαδέλφη μου και τα κράτησε από τους γονείς της. Είμαι σίγουρος ότι τέτοιο πράγμα πρέπει να υπήρχε. Από τον πατέρα της ήταν οι λίρες. Ναι είχε λίρες κληρονομιά από τον θείο μου».

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε μια γυναίκα που εργάστηκε στο σπίτι της 69χρονης. Όπως αποκάλυψε, η Ευγενία Κοούτρα ήταν πολύ φοβισμένη.

«Μου είχε πει δυο φορές ότι εάν φύγω, αυτό ψάξτε από τι είναι, μόνο αυτό μου είχε πει, αλλά στην αρχή νόμιζα κιόλας ότι δεν είναι στα καλά της, ότι αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Όταν βγήκε αυτό, μετά τα συνδύασα. Όταν βγήκε, δεν ξέρω τώρα τι είχε δει και γιατί μου τα έλεγε».

Οι Αρχές πλέον ερευνούν τις κινήσεις των λογαριασμών της θανούσης αλλά κυρίως τα αίτια του θανάτου της και αν σε αυτό έχει εμπλοκή η 33χρονη κατηγορούμενη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/04/2022