Ελλάδα

Οι συνθήκες κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό

06.04.2022 | 08:37 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Βαρσάμης, αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Κινητό τηλέφωνο δεν μπορεί να πάρει. Καρτοκινητό δικαιούνται όλοι οι κρατούμενοι, το ίδιο και τηλεόραση. Δεν είναι κάτι που δόθηκε έξτρα στη Ρούλα Πισπιρίγκου», τόνισε ο κ. Βαρσάμης.

«Το κελί που κρατείται είναι ένα κλασικό κελί που χρησιμοποιείται για κάποιο κρατούμενο που θα αιτηθεί ή θα θεωρούμε ότι χρειάζεται προστασία. Ειδικός χώρος κράτησης υπάρχει σε όλες τις φυλακές. Όλοι οι νεοεισερχόμενοι κρατούμενοι μένουν κάποιες μέρες απομονωμένοι λόγω της πανδημίας, και μετά αποφασίζεται ο χώρος κράτησης», συνέχισε ο ίδιος σχετικά με το κελί όπου κρατείται η 33χρονη.

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα στις φυλακές, ο κ. Βαρσάμης σημείωσε ότι «Το ότι υπάρχουν στις φυλακές επεισόδια μεταξύ των κρατουμένων, είναι βέβαιο. Οι κρατούμενοι έχουν έναν κώδικα δικό τους για αυτά τα θέματα. Εμείς οφείλουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Δεν υπήρχαν ιδιαίτερες αντιδράσεις από τις κρατούμενες στον Κορυδαλλό».

«Όλοι οι κρατούμενοι είναι σε επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο. Για λόγους δικής της ασφάλειας δε δίνουμε αναπτήρα, ενώ επίσης αφαιρούνται τα κορδόνια από τα παπούτσια. Τον πρώτο καιρό οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί με όλους τους κρατούμενους», είπε ακόμα κλείνοντας ο κ. Βαρσάμης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Καλημέρα - 06/04/2022