Ελλάδα

Γρηγόρης Λέων στο «MEGA Καλημέρα»: «Εκκωφαντικά» τα ευρήματα σε Μαλένα & Ίριδα – Οι μηχανισμοί θανάτου συνδέονται στα δύο παιδιά

06.04.2022 | 09:04 Eνσωμάτωση

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τα ευρήματα σε Μαλένα και Ίριδα τα οποία, αποδίδονται σε ασφυκτικό θάνατο.

Ο κ. Λέων στάθηκε στα ευρήματα των θανάτων των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.

«Ακούγοντας την διελεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της Τζωρτζίνας αλλά και τις εύλογες αντιδράσεις μίας γυναίκας κατηγορούμενης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά, μιλώντας για την Ίριδα. Έχουμε τον θάνατο της Ίριδας, του μωρού 6,5 μηνών, το οποίο καταλήγει στο σπίτι και δεν έχουμε παρέμβαση νοσηλευτικού προσωπικού. Έχουμε επιβεβαιωμένα δημόσια ότι στον χώρο βρίσκονταν 2 άτομα και έχουμε εντονότατα ευρήματα ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο. Είναι τόσο εκκωφαντικά τα ευρήματα για το δεύτερο παιδί και έτσι θα ξεκλειδώσει και τον θάνατο της Μαλένας, οι μηχανισμοί θανάτου συνδέονται. Στο δεύτερο παιδί έχουμε τέτοιες συνθήκες θανάτου που θα μας οδηγήσουν στους δράστες», ανέφερε αρχικά.

«Μεσολάβησαν αρκετά πράγματα, τα οποία ξεκαθάρισαν και την όποια αμφιβολία. Ακούσαμε μία θεράπουσα ιατρό του βρέφους η οποία εξέτασε το παιδί καρδιολογικά και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Η παθολογοανατόμος μη βρίσκοντας κάτι απέδωσε λανθασμένα μία παθολογία. Έεχει ολοκληρωθεί ένας γενετικός έλεγχος και έχει αποκλειστεί το γονιδιακό ή γενετικό πρόβλημα. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για τον θάνατο των δύο παιδιών και ειδικά στην Ίριδα. Εκτός από το εύρημα στην καρδιά, έχουμε και το πνευμονικό οίδημα, έχουμε και αλλοιώσεις στον εγκέφαλο οι οποίες προήλθαν από στέρηση οξυγόνου στην Ίριδα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

«Μυστήριο» ο θανατος της σπιτονοικοκυράς

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στην εκταφή που πρόκειται να γίνει στην σπιτονοικοικυρά της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Η εκταφή δεν είναι μία νεκροψία/ νεκροτομή, όσο περνά ο καιρός χάνονται κάποια ευρήματα λόγω της σήψης. Εκταφή γίνεται εάν έχουμε κακώσεις στα κόκκαλα, όταν έχουμε δηλητηριάσεις, ωστόσο εάν έχουμε έναν ασφυκτικό θάνατο σε έναν ηλικιωμένο ουσιαστικά δεν θα μπορεί να φανεί μετά την έκταφή», διευκρίνισε ο κ. Λέων.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Καλημέρα - 06/04/2022