Ελλάδα

Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους της Ίριδας & της Μαλένας

04.04.2022 | 17:27 Eνσωμάτωση

Τα λάθη εγκληματικά. Τα νέα στοιχεία για τους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, την άνοιξη του 2021 βάζουν σε σκέψεις. Οι φόβοι για εγκληματικές ενέργειες είναι πλέον διάχυτοι με τις συμπτώσεις που προκαλούν εύλογα ερωτήματα.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων υποστηρίζει ότι τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν. Τονίζει πως αυτό δεν έγινε με χορήγηση κεταμίνης όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, αλλά δια της μεθόδου της ασφυξίας.

Οι πραγματικές συνθήκες πίσω από τους δύο θανάτους συσκοτίστηκαν μετά από λάθη και παραλείψεις που έγιναν και στις δύο περιπτώσεις. Η αστυνομία ολιγώρησε και δεν έκανε έγκαιρα όπως αποκαλύπτεται έρευνα και οι γιατροί καθυστέρησαν να υποψιαστούν ότι κάτι άλλο μπορεί να κρυβόταν πίσω από τις δύο τραγωδίες.

Τα κοινά στοιχεία πίσω από τους δύο θανάτους είναι τρία. Στα δύο παιδιά βρέθηκαν αμυχές που όπως φαίνεται δεν αξιολογήθηκαν σωστά. Και τα δύο βρέθηκαν νεκρά δίπλα στα πανάκια που κρατούσαν για να κοιμηθούν, ενώ τόσο στην περίπτωση της Μαλένας όσο και στην αντίστοιχη της Ίριδας προέκυψαν ενδείξεις ασφυξίας.

Η Μαλένα πέθανε το 2019 και η ιατροδικαστική εξέταση που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε άστοχη, απέδωσε τον θάνατό της, σε ηπατική ανεπάρκεια.

Μετά τον θάνατο της Ίριδας την περασμένη άνοιξη, οι υποψίες για τα όσα είχαν συμβεί μέσα στο σπίτι, δεν έδωσαν το έναυσμα για τις απαιτούμενες ενέργειες. Ο θάνατος του βρέφους αποδόθηκε σε μια σπάνια νόσο και ο φάκελος έκλεισε ταχύτατα.

Η αστυνομία δεν πήγε έγκαιρα για έρευνα μέσα στο σπίτι. Εκ των υστερών η μητέρα της Ίριδας ζήτησε πίσω το πανάκι που είχαν πάρει οι αστυνομικοί, για να το κρατήσει ως ενθύμιο.

Για τις αμυχές στα πρόσωπα των δύο κοριτσιών, η κατηγορούμενη πλέον, είχε πει πως αυτά δεν σχετίζονταν με τους θανάτους.

Οι γονείς έδειχναν από την πρώτη πεπεισμένοι πως γνωρίζουν τα αίτια των θανάτων. Τόσο στην κοινή ανακοίνωση που είχαν εκδώσει στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, όσο και στην κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει, έδειχναν βέβαιοι πως κάποιοι ψάχνουν να βρουν ψύλλους στα άχυρα, που όπως έλεγαν δεν είχαν καμία σημασία για το τραγικό τέλος των παιδιών τους.

Από εκεί όμως έχουμε φτάσει στο σήμερα, με την επιστημονική έρευνα να βάζει φωτιά στο απόλυτο θρίλερ και να επιβεβαιώνει όπως φαίνεται τους χειρότερους φόβους.

Όλοι όσοι προέβλεπαν ότι έρχονται νέες καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση φαίνεται πως θα δικαιωθούν. Η μικρή Μαλένα και η μόλις 6 μηνών Ίριδα πήραν μαζί τους μυστικά φρίκης, που δεν αποκαλύφθηκαν νωρίτερα μετά από μια αλληλουχία λαθών και εγκληματικών παραλείψεων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/04/2022