Ελλάδα

Παπαϊωάνου: «Είναι θλιβερή η ιστορία περί ανιχνευτή ψεύδους»

04.04.2022 | 18:33 Eνσωμάτωση

Εντύπωση προκάλεσε το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου να εξεταστεί από ανιχνευτή ψεύδους.

Στο Live News μίλησε ο  Παναγιώτης Παπαϊωάννου δικηγόρος και δρ. εγκληματολογίας, οποίος χαρακτήρισε «θλιβερή ιστορία» το αίτημα της 33χρονης.

«Όλη αυτή η φιλολογία περί ανιχνευτή ψεύδους είναι θλιβερή. Έχει αποδειχτεί ακόμα και στις ΗΠΑ ότι είναι διάτρητη διαδικασία, είναι εύκολα ανατρέψιμη», είπε.

«Εδώ μαθαίνουμε ότι τώρα ανοίγουν πλέον οι φάκελοι για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει μία εισαγγελική παραγγελία από τον Ιανουάριο, θα περίμενε κανείς ότι οι τρεις υποθέσεις θα έχουν ανοίξει παράλληλα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλη είναι η πιθανότητα ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια να συμφωνήσουν σε προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου: Σαφώς υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας, αλλά εδώ η πρώτη που έχει φροντίσει να το ποδοπατήσει είναι η ίδια η κατηγορούμενη».

«Η μία ομολογία τκατηγορουμένου δεν αρκεί για να εμπλέξει κάποιον ως εσυγκατηγορούμενο. Εδώ πρέπει να ακολουθηθεί η μεθοδολογία: βρίσκουμε τον σκληρό πυρήνα, έγγραφα, μάρτυρες, τοποθετούμε τα πρόσωπα στον τόπο και στον χρόνο. Όταν έχουν τοποθετηθεί σωστά στον τόπο και στον χρόνο συνήθως λύνονται οι υποθέσεις», είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/04/2022