Πολιτική

Σφοδρή πολιτική κόντρα για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

25.01.2022 | 13:26 Eνσωμάτωση

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το χθεσινό φιάσκο με την κακοκαιρία Ελπίδα, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση.

Μετά από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό θα αποζημιωθεί με 2.000 ευρώ από την εταιρεία της Αττικής Οδού, στην οποία καταλογίζει τις ευθύνες η κυβέρνηση.

«Η σύγκριση με την Αθηνων Λαμίας αρκεί και είναι προφανής η διαφορά. Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί της εταιρείας» ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Και η αυριανή ημέρα κηρύχθηκε ως αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για ανοργάνωτο κράτος επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση

«Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Δε μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Δε μας αξίζει αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια που γεννά η παραμονή τους στην εξουσία».

«Εδώ και μέρες υπάρχει ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά όπως αποδεικνύεται, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προετοιμασία» τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η μόνη τελικά “προστασία” του κράτους περιορίζεται στο κυβερνητικό δόγμα της “ατομικής ευθύνης”, που τη μια λέει “φύγετε για να σωθείτε” και την άλλη “μείνετε στα σπίτια για να σωθείτε”. Ντροπή!» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί για το μαρτύριο χιλιάδων Ελλήνων οδηγών και την κατάρρευση των βασικών υποδομών, πρέπει να λογοδοτήσουν» σημείωσε η Ελληνική Λύση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σχετικά με τις ευθύνες της εταιρείας της Αττικής Οδού θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/01/2022