Ελλάδα

Απόλυτο φιάσκο στην Αττική Οδό – Δραματικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων – Τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής

25.01.2022 | 13:09 Eνσωμάτωση

Δύσκολη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η κατάσταση στην Αττική Οδό.

Στην κάμερα του MEGA μίλησε γιατρός που είχε εγκλωβιστεί εχθές στην Αττική Οδό και περιέγραψε την περιπέτειά του.

«Τελείωσα το χειρουργείο στο Ψυχικό και μπήκα στην Αττική Οδό που θεωρούσα ότι ήταν ο πιο ασφαλής δρόμος. Μπήκα περίπου στη 13.00. Έφτασα μέχρι το τούνελ και εκεί μπλοκαριστήκαμε. Στις 19.15 μίλησα με φίλο μου που μένει κοντά στην περιοχή. Άφησα το αυτοκίνητο στο πλάι, είχα τη δυνατότητα γιατί ήμουν στη δεξιά λωρίδα. Προχώρησα με τα πόδια 2,5 χλμ. έφτασα στην έξοδο στη λεωφόρο Πεντέλης και έμεινα στο φίλο μου. Τώρα το πρωί ήρθα να δω την κατάσταση από μόνος μου. Δε βλέπω να μπορώ να περάσω. Για να πάω στη Νέα Μάκρη θα πρέπει να περιμένω», περιέγραψε.

Σημειώνεται ότι οι οδηγοί που εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους αναμένεται να ειδοποιηθούν από την Τροχαία για να πάνε να παραλάβουν τα οχήματά τους, και στη συνέχεια θα περάσουν από το σημείο τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να καθαρίσουν το δρόμο.

Πολλές είναι και οι νταλίκες και τα φορτηγά που έχουν ακινητοποιηθεί στην Αττική Οδό, πέραν των ΙΧ αυτοκινήτων.

Στο MEGA μίλησε και οδηγός ταξί που εγκλωβίστηκε για πολλές ώρες στη Μεσογείων.

«Ξεκίνησα 13.30 από την Κυψέλη με προορισμό την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Φτάσαμε μέχρι την Κηφισίας, κάναμε αναστροφή για να πάμε από την Αττική Οδό, ήταν μπλοκαρισμένη και ξαναβγήκαμε στην κάθοδο της Κηφισίας. Στο δρόμο δεν είδα ούτε ένα εκχιονιστικό μηχάνημα. Τρομάξαμε να κατέβουμε τη Μεσογείων. Η ταλαιπωρία μας κράτησε 6 ώρες», περιέγραψε.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν νοικοκυριά σε Παλαιά Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Βριλήσσια, Μελίσσια, και Γέρακα, μένοντας αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα.

Την ίδια ώρα, αρκετοί δρόμοι στα βόρεια προάστια – ακόμα και κεντρικοί – έκλεισαν λόγω της χιονόπτωσης, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι τα εκχιονιστικά δε βγήκαν ποτέ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/01/2022