Πολιτική

Στο αρχείο οι δικογραφίες για τυχόν εμπλοκή Γεωργιάδη – Αβραμόπουλου στην υπόθεση Novartis

25.01.2022 | 13:40 Eνσωμάτωση

Ο οικονομικός εισαγγελέας έβαλε στο αρχείο τον φάκελο που αφορούσε τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο καθώς από την έρευνα που πραγματοποίησε δεν διαπίστωσε πράξεις ή παραλείψεις που να τεκμηριώνουν την ανάμειξή τους σε πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας- δωροληψίας

Ακόμα δύο πολιτικά πρόσωπα που έψαξε η δικαιοσύνη στη υπόθεση της Νοβάρτις βγαίνουν δικαιωμένα από αυτή την περιπέτεια.

Ο οικονομικός εισαγγελέας έβαλε στο αρχείο το φάκελο για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν προέκυψαν πράξεις ή παραλείψεις που μπορεί να συσχετισθούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας-δωροληψίας.

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς. Όμως, από την άλλη δεν μπορώ να μη σκεφτώ πόσο κοντά βρέθηκε η πατρίδα μας σε πραγματική αλλοίωση του πολιτεύματος, μέσω αυτής της δυσώδους σκευωρίας που κάποια στελέχη της προηγουμένης κυβερνήσεως έστησαν» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σε ό,τι με αφορά οι τίτλοι τέλους θα μπουν, όταν αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν αυστηρά οι σκευωροί και εκείνοι που ανέλαβαν να εκτελέσουν τα «συμβόλαια» εξόντωσης» σημείωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η δικαιοσύνη μίλησε» τόνισε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος τον οποίο ευχαρίστησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μετά από 33 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας νομιμοποιούμαι να υποστηρίξω ότι ευτυχώς στο δικαϊκό μας σύστημα οι μάρτυρες χωρίς πρόσωπο, ταυτότητα και αποδείξεις είναι απόλυτα αναξιόπιστοι» συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Στο αρχείο έχουν μπει και οι υποθέσεις για τους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/01/2022