Ελλάδα

Κακοκαιρία: Στο έλεος της «Ελπίδας» η Αττική

24.01.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Παρά το γεγονός ότι η πρόγνωση αλλά και οι προειδοποιήσεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για ακραία καιρικα φαινόμενα είχαν διατυπωθεί εδώ και πολλές ημέρες, οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Αττική ήταν πραγματικα ασύλληπτες.

Εγκλωβισμένοι στην οδό Αλίμου, στη διασταύρωση με την Κατεχάκη. Λίγο μέτρα πιο μακριά, μια οδηγός ζητάει από τους κατοίκους να ειδοποιήσουν τις αρχές.

Στη Μεσογείων, το απόλυτο χάος. Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους που σχηματίζουν ουρές δεκάδων χιλιομέτρων. Ακινητοποιημένοι και αβοήθητοι για περισσότερο από τέσσερις ώρες μέσα στο τσουχτερό κρύο.

Οι οδηγοί προσπαθούν μόνοι τους να απεγκλωβιστούν από το σημείο.

Τα εκχιονιστικά του δήμου δίνουν μάχη για να ανοίξουν έστω έναν διάδρομο, προκειμένου κάποια οχήματα να καταφέρουν να φύγουν από το σημείο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχώρησαν σε περισσότερους από 220 απεγκλωβισμούς οδηγών από τη Μεσογείων και άλλα σημεία της Αττικής. Εκατοντάδες παραμένουν ακόμη στο σημείο εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους.

Ο συνοδηγός έχει βγει έξω από το αυτοκίνητο. Προσπαθεί να το σπρώξει για να ξαναβρει την πορεία του. Ο δρόμος έχει παγώσει, γλιστράει. Ο οδηγός έχει χάσει τον έλεγχο.

Εικόνες σαν κι αυτήν σε όλη την Αττική, με τους δρόμους παγωμένους και τα ακινητοποιημένα οχήματα, δημιούργησαν ένα απίστευτο χάος χωρίς προηγούμενο.

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη επιστρατεύονται σκούπες για να απομακρυνθεί ο πάγος, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό.

Η εικόνα από ψηλά δείχνει τη σφοδρότητα με την οποία η Ελπίδα χτύπησε την Αττική. Ο Παρθενώνας, το Καλλιμάρμαρο, κάτασπρα μνημεία καλλυμένα από ένα πυκνό πέπλο χιονιού.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ το χιόνι ξεπέρασε τους 20 πόντους ακόμη και στο προαύλειο. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, ενώ η πρόσβαση των ασθενών είναι αδύνατοι καθώς οι δρόμοι γύρω από το νοσοκομείο είναι απροσπέλαστοι

Η Ελπίδα έφτασε μέχρι τη θάλασσα. Η σφοδρής χιονόπτωση μέχρι και τα παράλια της Αττικής, προκάλεσε τη σπάνια εικόνα, του στρωμένου χιονιού στην παραλία της Γλυφάδας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/01/2022