Ελλάδα

Τελική ευθεία για το τέλος της πανδημίας «βλέπουν» οι επιστήμονες

17.01.2022 | 20:37 Eνσωμάτωση

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από ολόκληρο τον κόσμο για την εξέλιξη του κορωνοιού καθώς, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η παράλλαξη όμικρον θα σηματοδοτήσει και το τέλος της πανδημίας όπως την γνωρίζαμε.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά σε δηλώσεις του στη «Le Figaro»
υποστήριξε ότι θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω και είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό, την άνοιξη.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η παραλλαγή θα είναι πιθανότατα η τελευταία που θα φέρει περιορισμούς» δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer υποστήριξε επίσης ότι ο κορονοιός θα συνεχίσει να υπάρχει στην ζωή μας αλλά με τα εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα και την επικράτηση της ΟΜΙΚΡΟΝ έρχεται το τέλος της πανδημίας.

«To πιο σημαντικό πράγμα για τον κόσμο δεν είναι αν θα παραμείνει η Όμικρον αλλά αν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή, να βρούμε την προηγούμενη ζωή μας και είμαστε στο δρόμο να πάρουμε πίσω τη ζωή μας» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Τα στοιχεία σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν ότι η μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων από την παράλλαξη όμικρον ακολουθεί ραγδαία μείωση μέσα σε λίγες ημέρες. Στην Βρετανία στις 16 Ιανουαρίου είχαμε 70.924 νέα κρούσματα ενώ, στις 13 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 108.192. Στην Γερμανία την Κυριακή, τα κρούσματα έπεσαν στις 45.287 από 93.154. Εντυπωσιακή η μεταβολή και στην Γαλλία καθώς, στις 16 Ιανουαρίου είχαμε 278.129 νέα κρούσματα ενώ, πριν τρεις ημέρες είχαν καταγραφεί 324.580 νέα κρούσματα.

Η παράλλαξη όμικρον καταγράφετε στο 95% των νέων κρουσμάτων και στην χώρα μας .Αν δεν υπάρξει κάποια νέα πραγματικότητα, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί τον Φεβρουάριο ενώ, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το Πάσχα θα γίνει χωρίς μέτρα.

Να σημειωθεί ότι βασικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της πανδημίας θα παίξει η επιτάχυνση του εμβολιασμού στα παιδιά, ηλικίας 5 έως 11 ετών ενώ, τα αντιικά χάπια που έχουν έρθει ήδη στην χώρα θα προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες από την βαριά νόσηση και νοσηλεία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/01/2022