Πολιτική

Οξεία πολιτική κόντρα με αφορμή τον Παύλο Πολάκη

17.01.2022 | 20:33 Eνσωμάτωση

Διαστάσεις πολιτικής σύγκρουσης παίρνει το περιστατικό στην ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη.

Το πρόβλημα είναι η ταυτιση Τσίπρα- Πολάκη τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Μια ταύτιση η οποία σε μια σειρά από θέματα δείχνει να αμφισβητεί φιλελεύθερη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα o Παύλος Πολάκης με αναρτήσεις του στο Facebook επιμένει ότι ορθώς επενέβη στο επίμαχο περιστατικό, καθώς όπως αναφέρει το πρόστιμο που επεβλήθη στον εργαζόμενο για μη χρήση μάσκας ήταν άδικο.

«Εγώ είμαι από την άλλη μεριά του ποταμού και σκέφτομαι πάντα αυτό που είχε πει ο Τσε Γκεβάρα: “Να νιώθεις την αδικία για δικιά σου, όσο μακρυά από σένα και αν γίνεται!”» συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

Το επεισόδιο προκάλεσε την παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου. «Προς ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Αφήστε την Ελληνική Αστυνομία έξω από τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε αναφορά του, ο αστυνομικός που συμμετείχε στον έλεγχο αναφέρει ότι ο κ. Πολάκης του ζήτησε σε υψηλούς τονους να διαγράψει το πρόστιμο, απειλώντας τον μέχρι και με δυσμενή μετάθεση, ενώ ανακοίνωση εξεδωσε και η ένωση αστυνομικών Πειραιά. «Είναι δυνατόν, κάποιοι να αναγορεύουν εαυτούς σε “προστάτες των αδυνάτων”, χρησιμοποιώντας αθέμιτα το ρόλο των αστυνομικών, αντί να μεταφέρουν το υποτιθέμενο πρόβλημα στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού έργου και ελέγχου;» σημείωσαν.

Μιλώντας για την επίθεση Πολάκη στους δικαστές με αφορμή την κλήση σε απολογία του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για προσβολής τους θεσμούς και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν συμμερίζεται τις απόψεις του βουλευτή του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/01/2022