Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Επιστροφή στη Σερβία μετά την απέλαση από τους Αυστραλούς

17.01.2022 | 20:57 Eνσωμάτωση

Το τουρνουά τένις της Μελβούρνης άρχισε χωρίς τον Νόβακ Τζόκοβιτς που απελάθηκε από την Αυστραλία, μετά τις διαδοχικές παραβάσεις νόμων και κανονισμών σχετικά με την πανδημία.

Το αεροπλάνο στο οποίο βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς προσγειώνεται στο Βελιγράδι.

Ο ανεμβολίαστος Σέρβος τενίστας, μετά την άδοξη απέλασή του από την Αυστραλία, επέστρεψε στην πατρίδα του με δεκάδες οπαδούς να τον περιμένουν στο αεροδρόμιο και να τον καλωσορίζουν με συνθήματα και χειροκροτήματα.

Παρά την ανεύθυνη στάση του απέναντι στην πανδημία, παραμένει λαϊκός ήρωας.

«Αυτό είναι μεγάλη ντροπή για την Αυστραλία, για τους ανθρώπους της, για τους πολιτικούς της. Θα έπρεπε όλοι να ντρέπονται για τον εαυτό τους. Και νομίζω ότι ο Νόβακ θα σηκωθεί από αυτό ως φοίνικας, θα είναι μεγαλύτερος από ποτέ», λέει οπαδός του.

Το Όπεν της Αυστραλίας ξεκίνησε δίχως τον άνθρωπο που το έχει κατακτήσει 9 φορές.

Ο Τζόκοβιτς θα παρακολουθεί πλέον το τουρνουά από τον καναπέ του σπιτιού του, με τον Ράφα Ναδάλ να τοποθετείτε ακόμη μία φορά για την απουσία του Σέρβου.

Η περιπέτεια του Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη δημιούργησε πολλές αντιδράσεις και γέννησε ταυτόχρονα πολλά ερωτήματα. Ένα από αυτά είναι αν ο Νόλε θα έχει τη δυνατότητα να λάβει βίζα, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αυστραλίας δεν μπορεί να το κάνει εκτός αν υπάρξουν επιτακτικοί λόγοι.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας μετά την απέλαση του Τζόκοβιτς από τη χώρα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Σέρβου στο μεγάλο τουρνουά της Μελβούρνης το 2023.

«Δεν πρόκειται να προδικάσω τίποτα. Υπάρχει μια τιμωρία τριών ετών, αλλά υπάρχει η ευκαιρία για να επιστρέψει στις σωστές συνθήκες και αυτό θα ληφθεί υπόψη εκείνη τη στιγμή».

Μάλιστα, το Νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης ενδέχεται να απουσιάσει και από το Ρολάν Γκαρός αφού και εκεί ο εμβολιασμός θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/01/2022