Πολιτική

Τέλος στα σενάρια για εκλογές, ανασχηματισμό & συνεργασίες έβαλε ο πρωθυπουργός

14.01.2022 | 13:00 Eνσωμάτωση

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην εγχώρια επικαιρότητα κυρίως, έδωσε χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ΑΝΤ1, απαντώντας, μεταξύ άλλων, στα σενάρια για εκλογές, ανασχηματισμό και συνεργασίες.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολιασμού, καθώς και στην επίσπευση της εμφάνισης στης πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Για την πανδημία ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί κάποια στιγμή να μας πουν ότι εξελίχθηκε σε ενδημία. Τόνισε την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού με έμφαση στους ηλικιακά μεγαλύτερους και δήλωσε κατηγορηματικά ότι τη Δευτέρα θα βεβαιωθούν τα πρόστιμα των 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει πρόθεση αυτή τη στιγμή να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα.

Επιπλέον επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και στόχος του είναι η αυτοδυναμία. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι δεν έχει ακούσει πολλά πέρα από γενικόλογες τοποθετήσεις ότι θέλει να κάνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και άρα τοποθετείται στην κεντροαριστερή πολυκατοικία.

Για τη βία στα πανεπιστήμια ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτά τα φαινόμενα τελειώνουν και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση του σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2022