Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον – Υπό ασφυκτική πίεση για τα «κορωνο-πάρτι» εν μέσω lockdown

14.01.2022 | 20:37 Eνσωμάτωση

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τα κορωνοπάρτι που διοργανώθηκαν εν μέσω αυστηρού lockdown, τόσο στην Ντάουνινγκ Στριτ όσο και σε άλλους κυβερνητικούς χώρους.

Η συγγνώμη του Βρετανού πρωθυπουργού στην Βουλή για το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε τον Μάιο του 2020 στην Ντάουνινγκ Στριτ, την ώρα που οι πολίτες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, τον φέρνουν ξανά σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Εξοργισμένοι εμφανίζονται σήμερα οι πολίτες περισσότερο με την προσχηματική δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τα πυρά από την αντιπολίτευση μαζικά και το αίτημα ένα. Θα κάνει τώρα το σωστό και θα υποβάλλει την παραίτησή του;

Το δίκτυο Skynews ισχυρίζεται πως το πάρτι στις 20 Μαΐου του 2020 δεν ήταν το μόνο το οποίο διοργανώθηκε την περίοδο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Στο ρεπορτάζ του το δίκτυο αναφέρει τουλάχιστον 4 πάρτι στα οποία παρέστη προσωπικά ο Πρωθυπουργός με την σύζυγό του ενώ αρκετά είναι και αυτά που διοργανώθηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020 σε υπουργεία.

Στο πρόσφατο παρελθόν τα δάκρυα και η παραίτηση στενών συνεργατών του Μπόρις Τζόνσον είχαν “σκεπάσει” τον θόρυβο.

Σήμερα φαίνεται πως η κοινή γνώμη αποδοκιμάζει συνολικά τις κυβερνητικές πρακτικές με την κυβέρνηση να μην τηρεί τους νόμους που θεσπίζει για τους πολίτες. Τα ποσοστά αποδοχής του Μπόρις Τζόνσον βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό καθώς χαίρει εμπιστοσύνης μόλις από το 23% των πολιτών.

Οι αποκαλύψεις για πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες την περίοδο των δύο λοκντάουν στην Μεγάλη Βρετανία δεν έχουν τέλος.

Νέο σημερινό δημοσίευμα στον Βρετανικό Τύπο αναφέρει πως μία ημέρα πριν από την κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου στην Ντάουνινγκ Στριτ διοργανώθηκε ολονύχτια συγκέντρωση με πολύ ποτό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2022