Ελλάδα

Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα – Με τη Ρένα Δούρου ξεκίνησαν οι απολογίες στη δίκη

14.01.2022 | 13:11 Eνσωμάτωση

Άνοιξε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής το Νοέμβριο του 2017, όπου 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρώτη απολογείται στο δικαστήριο η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Με την απολογία της πρώην Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, συνεχίζεται σήμερα η δική στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, το Νοέμβριο του 2017, στην οποία 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Δούρου επρόκειτο να απολογηθεί την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο ένα μέλος του δικαστηρίου διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 21 άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων, δασάρχες, υπάλληλοι δασαρχείου, κ.ά..

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τέσσερα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος: Πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως.

Η κ. Δούρου κατά την απολογία της αναμένεται να αρνηθεί τις ευθύνες που της αποδίδονται, επικαλούμενη πραγματογνωμοσύνες και έργα που έγιναν επί των ημερών της για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2022