Κόσμος

Γκάφα με σύλληψη λάθος ανθρώπου για τη δολοφονία του μαφιόζου Σολόνικ

13.01.2022 | 18:01 Eνσωμάτωση

Ο «Οσια» που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το ψευδώνυμο «Ιωακείμ Καρσλίεφ» ήταν επί σειρά ετών ο αρχηγός της μαφίας της «Ορεσόφσκαγια» με έδρα την Μόσχα η οποία έχει συνδεθεί με τουλάχιστον 50 -60 δολοφονίες.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο 58χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη πριν από δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ο δολοφόνος του Σολόνικ και της καλλονής συντρόφου του, μις Ρωσία Σβετλάνα Κόττοβα το 1997.

Όπως ανάφερε το ρεπορτάζ σύμφωνα με αναφορές δικαστικών αρχών αλλά και εκατοντάδων διεθνών ΜΜΕ ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Αλεξάντερ Σολόνικ ήταν ο γνωστός Ρώσος κακοποιός Σεργκέι Μπουτόριν  –γνωστός με το ψευδώνυμο «Οσια»- που είναι κλεισμένος από το 2010 στις ρωσικές φυλακές , καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για περίπου 30 φόνους.

Κι ανάμεσα σε αυτούς για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Σαλόνικ που φέρεται να ομολόγησε στο ρωσικό δικαστήριο με φυσικό αυτουργό έναν πρώην συνεργάτη του, που ήταν μάρτυρας κατηγορίας στην ίδια δίκη.

Το χρονικό της σύλληψης

Η σύλληψη του Γεωργιανού στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να έγινε μετά από ειδοποίηση των κυπριακών αρχών – φέρεται να διέμενε αρκετά χρόνια στην Λάρνακα – κι από αναφερόμενη ταυτοποίηση αποτυπωμάτων στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας.

Ο 48χρονος «ελληνοποιημένος» Γεωργιανός έφτασε στις 10:58 με την πτήση 547 της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η Αστυνομία είχε ενημερωθεί από την Interpol Κύπρου ότι ο συγκεκριμένος ήταν καταζητούμενος για τη δολοφονία Σολόνικ και έτσι του πέρασαν χειροπέδες.

Ο συλληφθείς κυκλοφορούσε με χαρτιά στα στοιχεία που έβγαιναν στο όνομα Καρσλιάδης Ιωακείμ του Βασίλειου και της Νίνα με ημερομηνία γέννησης 30/1/1974 και την ελληνική ταυτότητα, όπως διαπιστώθηκε, την είχε από το 2000 και είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

Όμως εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε  κάποιο πρόβλημα στα διεθνή έγγραφα αναζήτησης του και μία περίεργη σύμπτωση ή τελικώς  να υπάρξει πλήρης επαλήθευση της ορθότητας της σύλληψης  στην Θεσσαλονίκη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/01/2022