Πολιτική

Αήθης επίθεση της Άγκυρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

13.01.2022 | 18:53 Eνσωμάτωση

Έπειτα από τις δηλώσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στα εγκαίνια του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, η Άγκυρα εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση κατηγορώντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Με σκληρή γλώσσα «επιτέθηκαν» στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λέγοντας πως «οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αλλάζουν την πραγματικότητα ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που επιχείρησε να εισβάλλει και να καταλάβει την Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα εναντίον του αθώου άμαχου λαού κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας.

Η απάντηση της Ελλάδας

«Η Ελλάδα απορρίπτοντας στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνει ότι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας κι η συμφιλίωση των εθνών με το παρελθόν τους αποτελεί άλμα ηθικής υπέρβασης των διαφορών μεταξύ των λαών και εχέγγυο ειρηνικής συνύπαρξης τους για το μέλλον», τόνισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νέες τούρκικες προκλήσεις

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το γεγονός, η τουρκική πλευρά, πέταξε ένα ζεύγος τουρκικών «Φάντομ» πάνω από τη νησίδα Ζουράφα, υπερπτήση η οποία αναχαιτίστηκε άμεσα από την ελληνική αεροπορία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/01/2022