Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε ΑΣΟΕΕ & ΑΠΘ

12.01.2022 | 20:10 Eνσωμάτωση

Με φόντο τις εντάσεις αλλά και τη διπλή επιχείρηση της αστυνομίας στα δύο πανεπιστήμια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Αυταρχικές συμπεριφορές, «παράγκες», βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο, δηλώνει ο Τακης Θεοδωρικάκος.

«Η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους».

Για ντροπιαστική ενέργεια κουκουλοφόρων ντραπούκων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ξυλοδαρμό του καθηγητή, ωστόσο επισημαίνει:

«Ακόμα, η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

«Όχι» σε πανεπιστημιακή αστυνομία λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης που τάσσεται υπέρ της περιφρούρησης των πανεπιστημίων από εταιρείες σεκιούριτι οι οποίες θα καλούν τις Αρχές εφόσον συντελεστεί εγκληματική πράξη.

«Πρέπει να απολογηθεί αυτή η κυβέρνηση που ενώ είπε ότι θα αντιμετώπισε το ζήτημα, βλέπουμε ότι το ζήτημα αυτό συνεχίζει να υπάρχει.

Για εμάς είναι καταδικαστέα όλα τα φαινόμενα της βίας στο πανεπιστήμιο».

«Η εμπλοκή του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ σε σοβαρές ποινικές ή άλλες υποθέσεις, δεν δικαιολογεί πράξεις & ενέργειες, που αξιοποιούνται για να επανέλθουν και να νομιμοποιηθούν διάφορα σχέδια καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια», ήταν η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

H κυβέρνηση διαμηνύει πως η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι έτοιμη μέσα στο 2022 καθώς την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά στην Κομοτηνή η εκπαίδευση του ειδικού σώματος που αναλάβει δράση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/01/2022