Ελλάδα

Κορωνοϊός – Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα παρά το «φρένο» των κρουσμάτων

12.01.2022 | 20:13 Eνσωμάτωση

Με την πανδημία να μη δείχνει σημάδια υποχώρησης, η επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα εισηγήθηκε την παράταση των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα.

Τα μέτρα για την πανδημία μένουν ως έχουν για ακόμα μία εβδομάδα. Αυτή ήταν η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών παρότι η αύξηση των κρουσμάτων σήμερα πάτησε «φρένο».

Έτσι, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου θα ζήσουμε χωρίς μουσική στην εστίαση και στη διασκέδαση, με ωράριο μέχρι τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους, με όριο 6 άτομα ανά τραπέζι, μάσκες παντού, τηλεργασία στα ίδια ποσοστά και πληρότητα μέχρι 1.000 άτομα στα γήπεδα.

Η επόμενη εβδομάδα φαίνεται ότι θα κρίνει πώς θα πάμε στη συνέχεια καθώς αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αποκλείεται τα μέτρα να χαλαρώσουν προς τα τέλη του μήνα.

Από Δευτέρα πρόστιμο…

Καμία παράταση δεν πρόκειται να δοθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών για το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, περίπου 300.000 πολίτες αυτής την ηλικιακής κατηγορίας θα επιβαρυνθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα με αυτό το πρόστιμο.

Πρώτα θα επιβληθεί σε όσους δεν έχουν κάνει καμία δόση ενώ θα βεβαιώνεται αυτόματα μέσω της εφορίας.

Εξαιρούνται μόνο όσοι ζουν εκτός Ελλάδος και ανήκουν σε ΔΟΥ εξωτερικού, όσοι αποδεδειγμένα για λόγους υγείας δεν πρέπει να εμβολιαστούν, όσοι έκαναν την 3η δόση εκτός συνόρων, θανόντες που δεν έχουν δηλωθεί και όσοι νόσησαν και δεν έχει περάσει διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών από τη νόσηση.

Παράλληλα στην κυβέρνηση τονίζουν ότι οι υγειονομικοί που θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι στις 31 Μαρτίου θα απολυθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/01/2022