Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Από τη μία γκάφα στην άλλη – Έξαλλοι οι Αυστραλοί

12.01.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας αποτελεί η γραπτή τοποθέτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς για τον χρόνο νόσησής του και τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ύπουλος, ψεύτης και άλλους υβριστικούς χαρακτηρισμούς επιφύλαξαν για τον Νόβακ Τζόκοβιτς δύο από τους πιο γνωστούς Αυστραλούς παρουσιαστές. Ο Μάικ Άμορ και η Ρεμπέκα Μάντερν συζητούσαν μεταξύ τους για την υπόθεση του Σέρβου τενίστα, λίγο πριν την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του 7News.

Η συζήτηση εξελίχτηκε εκτός αέρα, όμως κάποιος κατέγραψε το υλικό και το διέρρευσε στο Διαδίκτυο και το βίντεο έγινε βάιραλ μέσα σε λίγες ώρες.

Η αντιπάθεια των δύο δημοσιογράφων και μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης της Αυστραλίας για τον Τζόκοβιτς, δικαιολογείται εν μέρει και από τη στάση του ίδιου του αθλητή. Ο οποίος με την ανάρτηση του στα social media, παραδέχτηκε επανειλημμένες παραβιάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, «σπάσιμο» της καραντίνας, ακόμα και εσφαλμένη συμπλήρωση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Με βάση τα έγγραφα που προσκόμισε η ομάδα του, ο Τζόκοβιτς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, μία μέρα αργότερα ο Νόλε ήταν παρών σε δημόσια εκδήλωση με παιδιά, με τον ίδιο να εξηγεί γιατί παρέστη:

«Bρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης» υποστήριξε οι Σέρβος τενίστας.

Στις 18 Δεκεμβρίου, όταν πια είχε ενημερωθεί πέραν πάσης ότι προσβλήθηκε από κόβιντ, ο Τζόκοβιτς συνάντησε δημοσιογράφο της Εκίπ για συνέντευξη, με τον τενίστα να δικαιολογείται πως δεν ήθελε να τον απογοητεύσει!

«Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτή την συνέντευξη. Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με την συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφησης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνομαι πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να προγραμματίσω ξανά εκείνη την υποχρέωση» υποστήριξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η διαδοχική καταπάτηση από τον Τζόκοβιτς των κανόνων απομόνωσης και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τον κορωνοϊό, ανάγκασε την Πρωθυπουργό της Σέρβιας, Αν Μπρνάμπιτς, να πάρει θέση.

«Θεωρώ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι στη Σερβία ο νόμος ισχύει για όλους ανεξαιρέτως και εννοείται ότι κανένας δεν επιτρέπεται να παραβιάζει τους κανόνες απομόνωσης και να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων με τη μη συμμόρφωση του» τόνισε η πρωθυπουργός της Σερβίας.

O Τζόκοβιτς ζήτησε συγνώμη και για τη λανθασμένη συμπλήρωση της ταξιδιωτικής δήλωσης με την οποία εισήλθε στην Αυστραλία και την απέδωσε σε ολιγωρία των συνεργατών του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/01/2022