Πολιτική

Θεοφάνια – Στο Άγιο Ευστράτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Νέα έκκληση στους ανεμβολίαστους

06.01.2022 | 12:51 Eνσωμάτωση

Στη Γαύδο βρέθηκε για τα Θεοφάνια η πρόεδρος της δημοκρατίας ενώ ο πρωθυπουργός παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Ευστράτιο.

Στον ακριτικό Άγιο Ευστράτιο γιόρτασε τα Θεοφάνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να βρεθεί σήμερα στο λιμάνι του Άη Στράτη είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, ενώ νωρίτερα παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατιου Ιερόθεος.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε νέα έκκληση σε όσος ακόμα είναι διστακτικοί να εμβολιαστούν.

«Ο Άη Στράτης άφησε μαζί με τη χώρα πίσω τις εποχές του διχασμού», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών στο μουσείο, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές και να μιλήσει με μόνιμους κατοίκους στον Άη Στράτη. μεταξύ των οποίων και μία καθηγήτρια στο σχολείο του νησιού.

«Και να σας ευχαριστήσουμε για τη συμβολή σας, μας εξοπλίσατε το σχολείο παρόλο ότι είμαστε εδώ στο νησάκι», είπε η καθηγήτρια, με τον πρωθυπουργό να απαντάει πως «χρέος μας είναι πάνω απ’όλα να στηρίζουμε τα ακριτικά μας σχολεία, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο ζωντανά όπως το δικό σας».

Στη Λήμνο παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Το μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα έστειλε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ακριτική Γαύδο μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον αγιασμό των υδάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/01/2022