Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Παραμένει σε περιορισμό στην Αυστραλία – Έντονο διπλωματικό επειδόσιο

06.01.2022 | 17:18 Eνσωμάτωση

Ο 34χρονος κορυφαίος αθλητής του τένις μπορεί να έφτασε στην Αυστραλία, όμως δεν κατάφερε να περάσει τον έλεγχο του αεροδρομίου.

«Οι κανόνες είναι κανόνες. Και δεν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις. Οι κανόνες είναι κανόνες, είναι αυτό που σας είπα χθες, αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και ήταν οι ισχυρές πολιτικές της κυβέρνησής για την προστασία των συνόρων μας και ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία, που έχουν εξασφαλίσει ότι η Αυστραλία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτου από COVID οπουδήποτε στον κόσμο» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Μένει απομονωμένος σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης και στέλνει φιλιά στους φιλάθλους που τον στηρίζουν.

Ο κορυφαίος τενίστας, αφού ανακρίθηκε για έξι ολόκληρες ώρες, φαίνεται οτι θα λύσει τις διαφορές του με τη χώρα μέσω της δικαστικής οδού.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο διάσημος πρωταθλητής του τένις είχε κάνει ένα live στο Facebook αποκαλύπτοντας πως ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

«Προσωπικά, είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δε θα ήθελα να με αναγκάσει κάποιος να κάνω ένα εμβόλιο προκειμένου να μπορέσω να ταξιδέψω. Αλλά εάν γίνει υποχρεωτικό, τι θα κάνω; Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση».

Οι ιδιαιτερότητές του όμως ξεκινούν αρκετά χρόνια πριν. Πριν από περίπου 10χρόνια ανακάλυψε ότι πάσχει από δυσενεξία στην γλουτένη τότε στράφηκε στις ολιστικές θεραπείες, που στη συνέχεια έγιναν σημείο αναφοράς για αυτόν.

Οι αγκαλιές δέντρων & το Adria Tour

«Αν αλλάξεις ένα μέρος της ζωής σου επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα, επηρεάζει τα πάντα. Γιατί όλο μας το σώμα λειτουργεί αρμονικά».

Το 2016 ξεκίνησε να προπονείται με τον Ισπανό Πέπε Ίμαζ, έναν επίσης πιστό ακόλουθο των ολιστικών θεραπειών και ανακάλυψε την δύναμη που του προσφέρει η «αγκαλιά των δέντρων».

Τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του Γιαλένα είχαν δεχτεί προειδοποίηση από το Facebook για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα δίκτυα 5G. Είχαν ανεβάσει ένα πόστ, σύμφωνα με τα οποίο το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού σχετίζεται με την εξάπλωση του δικτύου 5G.

Στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκε η συμμετοχή τους στο Adria Tour, μια οργάνωση που πραγματοποιούσε events σε όλα τα Βαλκάνια, από πάρτι μέχρι κλειστά τουρνουά ποδοσφαίρου στα οποία συμμετείχαν ανεμβολίαστοι με στόχο να κολλήσουν, να νοσήσουν και να αποδείξουν πως η πανδημία είναι μια απλή ίωση.

Διπλωματικό επεισόδιο

«Σύμφωνα με όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως όλοι γνωρίζουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσις, ενώ πολιτικός της χώρας τον αποκάλεσε «αντιεμβολιαστή γάϊδαρο».

«Απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε έναν Σέρβο, υποστηρίζουν οι Σέρβοι! Λοιπόν, ναι, δεν πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά επειδή είναι Σέρβος, αλλά επειδή είναι ένας ανεμβολίαστος γάιδαρος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νέναντ Τσάνακ.

Ο Τζόκοβιτς θα περάσει τις επόμενες 72 ώρες σε ξενοδοχείο καραντίνας, προτού διεξαχθεί τη Δευτέρα η επόμενη ακρόαση στην έφεσή του, για την ανατροπή της απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία, λόγω του μη εμβολιασμού του.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/01/2022