Κόσμος

«Ορφάνεψε» το θρυλικό Elysee στο Λονδίνο

06.01.2022 | 18:38 Eνσωμάτωση

Πέθανε ο «πατέρας» του θρυλικού Elysee στο Λονδίνο, ο Ελληνοκύπριος Γιώργος Καραγιώργης.

Από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο πριν από περίπου μισό αιώνα, στη «σιδηρά κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με το δημιουργό του θρυλικού Ελιζέ στο Λονδίνο να δίνει κάθε νύχτα το δικό του σόου για να διασκεδάσει τους καλεσμένους και να συντηρήσει τη φήμη του καταστήματος, που κατάφερε να γίνει συνώνυμο της ελληνικής διασκέδασης.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτές τις εικόνες, εκείνος που ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε πετυχημένος επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή στα 92 του χρόνια. Ο Ελληνοκύπριος Γιώργος Καραγιώργης που ρίσκαρε μαζί με τα αδέρφια του και είδε τους κόπους του να ανταμείβονται και με το παραπάνω…

Τα σπασμένα πιάτα στην πίστα, τα ζεϊμπέκικα και τα πιο γνωστά ελληνικά τραγούδια πλαισίωναν τα εκλεκτά πιάτα του εστιατορίου, που είχε ανοίξει ακριβώς πριν από 60 ολόκληρα χρόνια. Τότε που ο Γιώργος Καραγιώργης αγόρασε με τα αδέρφια του αυτό το οικόπεδο και μέσα σε λίγα χρόνια το μετέτρεψε σε στέκι όλων εκείνων που ήθελαν να διασκεδάσουν αλά ελληνικά.

Εκείνα τα πρώτα χρόνια ελάχιστοι γνώριζαν πως ο showman της επιχείρησης ήταν και ένας εκ των ιδιοκτητών. Ο Γιώργος Καραγιώργης χόρευε κάθε βράδυ με μια σειρά από ποτήρια στο κεφάλι και κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης τόσο ο ίδιος όσο και η επιχείρηση που είχε ποντάρει τις οικονομίες του.

Αρχικά Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές, τουρίστες αλλά κ μέλη εφοπλιστικών οικογενειών και στη συνέχεια τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, οι Rolling Stones ακόμα και ο Μοχάμεντ Άλι έσπευσαν να κάνουν κράτηση, για να δουν από κοντά τι σημαίνει διασκέδαση στο εστιατόριο Elysse.

Μετά από 48 χρόνια τα τρία αδέρφια Καραγιώργη αποσύρθηκαν και έδωσαν τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά που συνεχίζει στα χνάρια τους. Με διαφημίσεις στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

Ανήμερα των φετινών Χριστουγέννων ο Γιώργος Καραγιώργης έχασε τη μάχη και έφυγε μετά από μια γεμάτη ζωή, στο ταξίδι της οποίας δημιούργησε και αξιοποίησε μια σειρά από στοιχήματα και ευκαιρίες…

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/01/2022